Brunswick Ballmaster Open - 2006


Järjestyksessään 36. peräkkäinen Ballmaster Open
6.-15.1.2006, Tali, Helsinki, 328 osallistujaa, 15 maasta, 660 suoritusta

2006 lasse lintila

 

Voittaja: Lasse Lintilä

Seura: RäMe Lohja, Suomi
Oli voittaessaan 37-vuotias
Ammatti: Keilahalliyrittäjä
Oikeakätinen


Lasse Lintilä keilasi kolmanteen Ballmaster Open voittoonsa, samaan on aiemmin pystynyt ainoastaan Simo Vähäkorpela. Ensimmäisen kerran historiassa turnauksen voitto ratkesi vasta uusintaheitoilla, kun Lasse 256-256 tasatulokseen päättyneen loppuottelun jälkeen voitti Kai Virtasen pistein 10-8. 

Loppuottelu osa 1/3

Loppuottelu osa 2/3

Loppuottelu osa 3/3


Välierät:
Kai Virtanen – Kimmo Lehtonen 201 – 179
Jason Belmonte – Lasse Lintilä 247 – 252

Loppuottelu:
Kai Virtanen – Lasse Lintilä 256 – 256, uusinta 8 – 10

Poimittua:
"Lasse Lintilä keilasi legendojen joukkoon"
"Uudistunut Talin keilahalli koki ensimmäisen todellisen suurtapahtumansa, kun Ballmaster Open aloitti uuden keilailuvuoden. Lasse Lintilä nousi uskomattoman finaalin päätteeksi Suomen keilailuhistorian suurimmaksi nimeksi."
"Kaikkien aikojen loppuottelu Lintilä aloitti finaalin kuudella kaadolla ja hän oli vahvasti menossa voittoon. Virtasen sarjan alussa oli tupla ja sitten pari paikkoa. Lassen pötkö katkesi seitsemännessä ruudussa paksuun heittoon. Kaitsu puolestaan aloitti oman pötkönsä kuudennesta ruudusta ja vei sen aivan loppuun saakka. Lassen lähtiessä heittämään kymppiruutuaan, hänellä oli mahdollisuus kolmella kaadolla varmistaa voittonsa. Kaksi kaatoa tuli syvältä pesästä ja kolmaskin oli taskussa, mutta… - Se lähti hieman ylempää ja suorempaa kuin muut, Lasse kertoi. Tiesin heti että kymppi jää. Olin nähnyt, että Kaitsulla oli kova luotto rataan 32. Tiesin, että hän vetäisi lopun umpeen ja rupesin heti keskittymään uusintaan, Lasse selvitti. Ja niinhän siinä kävi. Kai Virtasen piti tehdä kolme kaatoa kymppiruutuun päästäkseen tasoihin ja mestarillisesti Kaitsu pallon painoi pesään ja aina lähti! Todellinen jännärifinaali päättyi tasan 256-256."
"Virtanen korkeammalle sijoitettuna valitsi aloittavansa yhden heiton uusinnan. Kaitsun heitto meni kuitenkin kovasti paksuksi ja jätti pystyyn keilat 4 ja 7. Lintilä tarvitsi voittoon yhdeksän keilaa, hän otti kaikki! Ratkaisuheitto meni syvälle taskuun ja pakan lähtemisestä ei ollut edes epäillystä."
"Kolmen BM-voiton lisäksi Lintilällä on neljä Suomen mestaruutta. Näin hän on ykkönen molemmissa listoissa. Lintilä on Suomen keilailuhistorian menestyksekkäin keilaaja, ainakin mieskeilaaja." Keilaaja 1/2006