Brunswick Ballmaster Open - 2005


Järjestyksessään 35. peräkkäinen Ballmaster Open
1.-9.1.2005, Tali, Helsinki, 281 osallistujaa, 14 maasta, 583 suoristusta

2005 mika lahti

 

Voittaja: Mika Lahti

Seura: TKK Tampere, Suomi
Oli voittaessaan 39-vuotias
Oikeakätinen

Mika Lahti nousi ”paras viidestä sarjasta” –pelitavalla ensimmäiseltä kierrokselta voittoon saakka. Välieriin asti eteni kolme naiskeilaaja, turnauksessa keilattiin kymmenen 300-sarjaa.

  

Loppuottelu osa 1/2

Loppuottelu osa 2/2


Välierät:
Piritta Kantola – Mika Lahti  223 – 226
Reija Lundén – Nina Flack  256 – 211

Loppuottelu:
Mika Lahti – Reija Lundén  237 – 229
 
Poimittua:
"Mika Lahti loistopelillä uran huippuhetkeen"
"Mika Lahti, Tampereen Keilakerho, saavutti arvokkaimman voittonsa vuoden 2005 alkajaisiksi Ballmaster Openissa. 39-vuotias Lahti keilasi tammikuun 9. päivänä 23-vuotisen uransa hienoimman pelipäivän ja eteni pisimmän kaavan mukaan Ballmaster Openin voittoon. ... Matkan varrella Lahti hankki vyölleen monta haluttua päänahkaa ja puolusti TV-peleissä ansiokkaasti miesten mainetta kolme naiskeilaajaa, Reija Lundén, Piritta Kantola ja Ruotsin Nina Flack, vastaan!"
"- En ole koskaan voittanut naista missään pudotuspelissä. Nyt onnistuin pudottamaan sen apinan harteiltani, Mika Lahti naureskeli. - Tämä voitto on minulle unelman täyttymys. Päivä oli 23-vuotisen keilailu-urani loistavin ja toi minulle uran komeimman voiton, Mika myhäili tyytyväisenä. Kokonaisuutenaan Lahden päivä venyi liki 12 tuntia pitkäksi, sarjoja kertyi 26. Ne mies veti läpi hurjalla 237,3 keskiarvolla."
"Reija näytti olevan liian tiukka viimeinen kanto myös Mika Lahden tiellä, sillä hän otti ohjakset käsiinsä neljännestä ruudusta aloittamallaan kaatojonolla. Mika otti 4-5 ruutuihin tuplan, mutta sen jälkeen paikon. 7-ruudusta Mikakin sai pakan lähtemään ja pysyi mukana pelissä. Reijalla oli kuitenkin vahva ja määrätietoinen ote ja hän johti 7-ruudussa 25 pisteellä tasoitus huomioituna. Sitten napsahti 9-ruutuun Reijalle virhe, huono heitto ja pystyyn 4, 7, 6 ja 10 reikä… Huolellisen keskittymisen jälkeen Mika teki triplan päälle vielä yhden kaadon kymppiruudun ensimmäisellä heitollaan ja voitto oli siinä. Paikko päälle ja Mika Lahti oli Ballmaster Open voittaja sarjoin 237-229. - Loppuotteluiden ainoa virhe ja aika kallis sellainen. Jäi vähän harmittamaan. Oli ehkä hieman liikaa yritystä siinä heitossa, Reija totesi viisi tuhatta euroa maksaneesta reiästä." Keilaaja 1/2005