BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Brunswick Ballmaster Open 2022 - INFO

Brunswick Ballmaster Open on Euroopan tunnetuin keilailuturnaus. Turnaus on pelattu vuodesta 1971 alkaen ja nyt vuonna 2022 on vuorassa 52. peräkkäinen turnaus. Vuodesta 1974 alkaen turnaus on pelattu ainutlaatuisessa ympäristössä Talin keilahallissa. Brunswick Ballmaster Open on ollut osa Euroopan kiertuetta koko kiertueen historian ajan ja on osallistujamäärällä mitattuna kiertueen suurin turnaus. Vuoden 2020 juhlaturnauksen kokonaispalkintopotti, 150.200 euroa oli tiettävästi suurin ikinä Euroopassa jaettu palkintopotti. Vuoden 2020 juhlaturnaus keräsi myös ennätyksellisen osanottajamäärän. Yhteensä 690 eri pelaajaa, 28 eri maasta ympäri maailman. Nämä pelaajat pelasivat yhteensä 1334 suoritusta 10 päivää kestäneen karsinnan aikana.

Vuoden 2021 turnaus pelattiin poikkeuksellisesti elokuussa johtuen Suomessa ja maailmalla jylläävästä koronapandemiasta. Olosuhteisiin nähden turnaus sujui jopa erinomaisesti ja nyt, vuonna 2022 uskallamme kasvattaa palkintopottia siten, että turnaus on taas kultatason Eurooppa Tourin osakilpailu. Syksyllä oletimme, että vuoden 2022 turnaus olisi voitu pelata lähes normaaleissa olosuhteissa. Valitettavasti tilanne on jotain aivan muuta ja rajoitukset ovat tiukat. Rajoitukset eivät kuitenkaan estä keilaamista. 

Vuoden 2022 turnaus tulee olemaan yksi suurimmista Eurooppa Tourilla myös vuonna 2022. Koronatilanteen takia aikatuluja on vähän jouduttu muuttamaan. Viimeinen karsintaerä pelataan lauantaina 15.1.2022 klo 15:15. Tämän jälkeen pelataan vielä Desperado. Karsinnan ja desperadon perusteella loppukilpailuun selviää yhteensä 48 keilaajaa joista 3 selviytyy ensimmäisten kahdeksan (8) karsintaerän perusteella, kaksi erien 9-11 ja kaksi erien 12-14 perusteella. Varsinaisen karsinnan päättymisen jälkeen pelataan vielä Desperado lauantaina noin klo 18:15. Desperadosta yhden sarjan perusteella finaaliin selviää 3 parasta. Karsinnan 16 parasta selviytyvät suoraan finaalin toiseen vaiheeseen. Finaalin ensimmäinen vaihe, jossa pelaavat sijoille 17-48 sijoitetut pelaajat, pelataan sunnuntai aamuna klo 8:30. Tarkemman aikataulun löydät peliajat-sivulta.

Turnauksen virallisena kisahotellina toimii Hilton Hotelli Kalastajatorppa. Lisäinfoa ja hinnat hotelli-sivulta.

Euroopanlaajuisesta koronatilanteesta ja sen mahdollisista muutoksista johtuen eivät euroopankiertueen normaalit peliaikojen peruutussäännöt ole voimassa vaan ensimmäisen/ainoan peliajan voi peruuttaa ilman pelkoa sanktioista. Peliaika tulee silti peruuttaa mahdollisimman hyvissä ajoin eikä esim. samana päivänä. Uusintojen peruutuksessa on normaali käytäntö ja sen voi peruuttaa ennen erän alkua ja pelimaksu tulee olla maksettu viimeistään puoltatuntia ennen erän alkua tai pelipaikka annetaan seuraavalle jonossa.
 

Rataolosuhde tästä

Uusi pallosääntö on astunut voimaan Suomessa ja koko maailmassa syksyllä 2020. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa sitä, että palloja joissa on ns. tasapainoreikä ei enää saa käyttää ja toisaalta heitto joka heitetään käyttämättä kaikkia palloon porattuja reikiä on heittämistä laittomalla pallolla, koska käyttämätön reikä tulkitaan tasapainoreijäksi. Säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Ne vastaavat sisällöltään USBC:n voimassaolevia pallosääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Brunswick Ballmaster Openissa on voimassa lisäksi European Bowling Tourin (EBT) sääntöjen mukainen rajoitus koskien pallon pinnan muuttamista sarjojen välissä. Säännön voit lukea täältä, mutta käytännössä se tarkoittaa, että kaikenlaisten pallon pintaa muuttavien välineiden käyttö sarjojen välissä on kielletty. Niitä voidaan käyttää vielä harjoittelun aikana, mutta ei enää sen jälkeen. Hyväksytyn pesuaineen käyttö pelin aikana on sallittu.

 

Tilaa kilpakeilaajan uutiskirje saadaksesi tärkeät tiedotteet liittyen menossaolevaan ja tuleviin Brunswick Ballmaster Open -turnauksiin. Paina TÄSTÄ!