Brunswick Ballmaster Open - 2009


Järjestyksessään 39. peräkkäinen Ballmaster Open
3.-11.1.2009, Tali, Helsinki, 382 osallistujaa 20 maasta, 825 suoritusta

2009 pasi uotila

 

Voittaja: Pasi Uotila

Seura: Ailec Team Helsinki, Suomi
Oli voittaessaan 31-vuotias
Ammatti: Pro shop yrittäjä
Oikeakätinen

Pasi Uotila keilasi nimensä Ballmaster Openin legendojen historiaan voittamalla turnauksen jo kolmannen kerran. Aiemmin saavutukseen ovat yltäneet vain Simo Vähä-Korpela ja Lasse Lintilä. Vuosikymmen jää historiaan Pasi Uotilan vuosikymmennenä, hän aloitti sen Ballmaster voitolla ja voittoon sen myös päätti, väliin mahtui vielä kolmas voitto. Arvossaan aivan käsittämättön saavutus!


Loppuottelu osa 1/2

Loppuottelu osa 2/2

 
Välierät:
Kimmo Lehtonen – Dominic Barrett 204 – 223
Pasi Uotila – Dennis Eklund 184 – 168

Loppuottelu:         
Pasi Uotila – Dominic Barrett 214 – 212

Poimittua:
"Kolmas kerta toden sanoo"
"Pasi Uotila nousi kolmannella voitollaan Ballmaster Openissa kovaan seuraan Simo Vähäkorpelan ja Lasse Lintilän rinnalle. Kenelläkään ei ole enempää voittoja tässä Euroopan komeimmassa henkilökohtaisessa turnauksessa.!"
"Jännittävässä loppuottelussa Uotila kaatoi Barrettin 214-212. Sarja kulki tasaisena, Uotilan muutaman pisteen johdossa. Ysiruutuun hän teki missin kuutos-kympistä ja antoi englantilaiselle voiton avaimet. Barrett ei kuitenkaan pystynyt tekemään tuplaa, jolla hän olisi varmistanut voittonsa. Pasi tuli heittämään viimeistä ruutua ja hänen piti tehdä kaksi kaatoa ja ottaa yhdeksän pois voittaakseen. Mies heitti kolme kertaa pallon pesään ja teki kolme kaatoa."
"- Noin olen aina halunnut voittaa kisan, hän kertoi onnellisena. - Oikeanpuoleinen rata, jolla heitin kymppiruudun, oli helpompi. Minulla oli tunne ennen heittoja, että pysyn siihen. Kaikki heitot olivat hieman erilaisia. Ensimmäinen veto meni suoraan pesään, toinen oli todella hyvä, oikein ”vau”. Viimeisen laitoin vain pesään ja uskoin, että ainakin yhdeksän lähtee. - Kolmea voittoa on vaikea verrata, mutta eiköhän tämä viimeinen tunnu parhaalta, Uotila tunnusti." Keilaaja 1/2009