Brunswick Ballmaster Open - 2003


Järjestyksessään 33. peräkkäinen Ballmaster Open
6.-12.1.2003, Tali, Helsinki, 323 osallistujaa, 12 maasta, 485 suoritusta

2003 lasse lintila

  

Voittaja: Lasse Lintilä

Seura: RäMe Lohja, Suomi
Oli voittaessaan 34-vuotias
Ammatti: Yrittäjä
Oikeakätinen

Turnauksen järjestämisoikeudet olivat siirtyneet Ballmasters keilaseuralta Kimmo Lehtonen Oy:lle. Karsinta muuttui 6 sarjaksi, pelaajille sallittiin kaksi uusintaa

Lintilän sijoitus 2. ennen pudotuspelejä

Loppuottelu osa 1/2

Loppuottelu osa 2/2

 

Lintilän tulokset:
6 sarjaa 1370  
8 sarjaa 1750
round robin (12) 2678  
bonus 300
yhteensä 4728, keskiarvo 221,4


Pudotuspelit:
Stefan Yngström – Martin Blixt 214 – 180
Kai Virtanen – Stefan Yngström 217 – 220
Lasse Lintilä – Stefan Yngström 239 – 182
Jouko Kuossari – Lasse Lintilä 173 – 270

Poimittua:
"Keltanokasta supertähdeksi"
"Kirjoittaessaan nimensä ensimmäisen kerran Ballmaster Openin maineikkaiden voittajien listalle Lasse Lintilä oli vielä kokematon keltanokka. Takana oli ainoastaan kuusi keilailuvuotta, joitakin edustuksia junioreiden maajoukkueessa ja pelejä SM-liigassa Alfa BC:n riveissä. Edessä oli armeijan harmaat ja tavoitteena pääsy Suomen maajoukkueeseen. 15 vuotta myöhemmin turnauksen voitti konkari ja kehäkettu. EM- ja MM-kilpailut, Euroopan ja maailmancupit, lukuisat huipputurnaukset USA:ssa ja maailmalla kiertänyt ja voittoja kerännyt taituri. Pidetty ja arvostettu urheilija ja menestyjä. Edessä kiehtova MM-vuosi."
"Matkan varrella Lintilästä oli tullut ”Alien”, ilmiö suomalaisessa keilailussa, voittajasuosikki aina ja kaikkialla. Nyt saavutettu voitto nosti Lintilän harvojen joukkoon, sillä ennen häntä useampaan kuin yhteen Ballmaster Open –voittoon ovat yltäneet vain kolme voittoa omaan Simo Vähäkorpela ja tuplavoittaja Mats Karlsson."
"Finaalissa Lasse oli täysin pitelemätön. Jouko Kuossari teki sarjan parilla tyhjällä 173 ja katseli Lassen menoa kaadosta toiseen ja lopputulokseen 270. - Eihän tuolle millään voi pärjätä, ”Jokke” huokaisi viimeisen ruudun jälkeen, tosin silmin nähden tyytyväisenä omaan menestykseensä."
"Kimmo Lehtonen joka tämänvuotisessa Ballmaster Openissa teki debyyttinsä turnausjärjestäjänä, oli kisan jälkeen tyytyväinen mies. Kisa sujui kaikin puolin mukavasti ja siitä jäi hyvä maku suuhun. Tiivis aikataulu painoi monissa kohdissa järjestelykoneiston niskassa, eikä vähiten ensimmäistä kertaa isäntänä toimineen Kimmo Lehtosen harteilla. - Sanon kyllä aina kaikille, että en stressaa, mutta kyllä kai siinä sitäkin vähän oli. Olihan se aika rankkaa aikaa, kun mietin, että miten kaikki menee. Täyttyvätkö pelaajamäärät ja sujuuko kaikki muuten ongelmitta. - Kaikesta jäi hyvä mieli. Media oli tosi kiinnostunut, Talissa oli suuri ja hieno yleisö, pelaajat olivat tyytyväisiä, järjestelyt sujuivat ilman suuria pulmia, Kimmo luettelee." Keilaaja 1/2003