BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Ruest-Lajoie on juhlaturnauksen voittaja

VoittajaKanadan Nathan Ruest-Lajoie kirjoitutti nimensä Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlakilpailun voittopokaaliin. Hän voitti äärimmäisen tasaisena edenneessä loppuottelussa USA:n Matthew McNielin. Molemmat aloittivat loppuottelun neljällä kaadolla, sitten Ruest-Lajoie teki ysipaikon, McNiel joutui paikkaamaan kolme keilaa. Kanadalaisen kahden pisteen johdolla edettiin kymppiruutuun. McNiel heitti ensin, jättäen pystyyn kuutoskeilan ja puhdas ruutu riitti Ruest-Lajoielle voittoon. Hän otti siihen kaadon ja kuittasi 25.000 euron shekin pistein 267-256.

23-vuotias kanadalainen oli voitostaan jopa hieman häkeltynyt. Lyhyen tuuletuksen jälkeen hän kiirehti nappaamaan voittopokaalin käsiinsä.
- Olin niin kauan unelmoinut siitä, että halusin sen heti syliini. Tämä on nyt minun, hän hymyili.
- Tuntuu todella mahtavalle olla tässä nyt voittajana. Nautin siitä, että pystyin henkisesti pitämään fokuksen omassa tekemisessä. Luotin itseeni ja tiesin, että pystyn voittamaan, hän jatkoi.
- Loppuottelu oli todella tiukka. Kun pääsin siinä hieman johdolle, tunsin vain hyvänlaista painetta, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Nathan kertoi.
- Viihdyin täällä hyvin, ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä ja tämä turnaushan on aivan mahtava. Oli hieno olla mukana ja lähteä voittajana kotiin, hän päätti.

Seija Lankinen