BBO2021 500

Legendoja radoilla

Mika Koivuniemi uutissivulleBrunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaerässä oli voimasta historian siipien havinaa. Ennen erän alku kilpailunjohtaja Pekka Korpi esitteli jokaisen erään kutsutun pelaajan ja legenda toisensa jälkeen tuli tervehtimään täyttä katsomoa. Jokainen heistä ansaitsi suuret aplodit. Ehkä legendoista suurimpia olivat vuoden 1977 voittaja Leo Hilokoski, useita kertoja round robiniin edennyt Göran Bergendorff, kisoihin Singaporesta saakka tätä erää varten matkustanut Tom Hahl, kisaisäntä ja vuoden 1995 voittaja Kai Virtanen, suomalaiset naisvoittajat Leena Jokiniemi ja Piritta Maja sekä kaikkien aikojen ainoa nelinkertainen voittaja Mika Koivuniemi (kuvassa).

Erän parhaista tuloksista vastasivat Martin Larsen Ruotsista, 1479, Antonino Fiorentino Italiasta, 1475, ja Tore Torgersen Norjasta, 1415. Erän piristyksen loppuun tarjoili Teemu Raatikainen kisojen toisen 300-sarjan muodossa. Jatkorajat loppukilpailuun ovat tällä hetkellä; 60. parasta 1366, 24 parasta 1412, 1-9 erät 1349, keskiviikon erät 1348 ja torstain erät 1361.

Erän jälkeen juhlaerän pelaajat kohottivat maljan 50-vuotiaalle turnaukselle. Puheessaan Pekka Korpi mainitsi kolme miestä, jotka ovat vaikuttaneet vahvasti turnauksen syntyyn, sen jatkuvuuteen ja kehitykseen; turnauksen isä Timo Suviranta, Ballmasters-seuran jälkeen työtä jatkanut Kimmo Lehtonen ja kilpailun nykyaikaan ja sen tämän päivän loistoon nostanut Kai Virtanen. Heidän lisäkseen Pekka mainitsi allekirjoittaneen ja sai kyllä tunteet pintaan. Valtavan kukkakimpun minulle ojensi Kimmo Lehtonen ja halaamassa kävivät hänen ja Kaitsun lisäksi todella useat kilpailun aikana tutuksi tulleet keilaajat. Hetki oli minulle hyvin merkityksellinen. Pian 40 vuotta on turnauksen parissa vuosi tullut aloitettua ja aina on ollut mahtavaa.

Ilman tietä huikeita keilaajia, ei oli minun uraani tämän loisteliaan kilpailun parissa. Iso kiitos!

Seija Lankinen