BBO2021 500

Erästä 13 jokunen varma finalisti

Walter Alessandro Santu 1Torstaiaamun karsintaerässä nähtiin hienoa ja tuloksekasta keilailua ja saatiin myös muutamia varmoja loppukilpailutuloksia sekä joitakin, jotka saattavat olla kiikun kaakun. Kuudesta italialaisvieraastamme neljä venyi tässä ensimmäisessä erässään kymmenen parhaan joukkoon. Parhaiten heistä onnistui Walter Alessandro Santu (kuvassa),joka kiilasi tuloslistalla toiseksi pistein 1472. USA:n Marshall Kent kävi nyt radoilla kolmatta kertaa ja aiemmista kokemuksista viisastuneena keilasi tuloksen 1453. Santun maanmies Nicola Pongolini pääsi samalle sataluvulle tuloksellaan 1419. Todennäköisiä finalisteja ovat myös Christopher Sloan Irlannista ja David Simard Kanadasta, heidän tuloksensa 1387 ja 1372.

Marshall Kentille tämä on toinen kerta Ballmaster Openissa.
- Keilasin täällä kaksi vuotta sitten ja nyt tulostaso nousee selkeästi korkeammalle. Tämän vuoden olosuhde antaa enemmän mahdollisuuksia tehdä virheitä. Tämän vuoden haasteet ovat erilaisia, koska nyt pitää löytää keinot saada kaatoja. Taskuun osuminen ei ole ongelma, Marshall kertoi.
Hän keilasi koko kuuden sarjan pelinsä hyvin ylhäältä sisälinjaa.
- Aloitin heti sisälinjaa pelaamalla, tykkään keilata niin. Avaintekijä siihen, että sain keilat lähtemään, oli irrotus. Pyrin irrottamaan pallon takaa, en niinkään saamaan niin paljon kierroksia, hän valotti. Yksi vaikuttava tekijä onnistumiseen nyt oli hyvin yksinkertainen.
- Nukuin enemmän, menin nukkumaan eilen jo puoli yhdeksän ja heräsin aamulla puoli kahdeksan. Sitä edeltävänä yönä nukuin vain kolme tuntia, aikaeron sekoittamana, Marshall kertoi.

Hän kertoi viihtyvänsä hyvin Helsingissä ja Talissa.
- Tämä on yksi suosikki keilahallini. Turnaus on mahtava ja ihmiset hallilla ystävällisiä. On myös suuri kunnia olla kutsuttuna pelaajana mukana illan juhlaerässä, hän päätti.
Ennen juhlaerää keilataan vielä yksi normaali pelierä ja ParaChallenge näytöskeilailu. Legendoja vilisevä juhlaerä alkaa kello 18.30.

Seija Lankinen