BBO2021 500

Barrett kuittasi ensimmäisen shekin

Petteri Salonen 2Englantilainen Dominic Barrett vei nimiinsä 50-vuotisjuhlaturnauksen ensimmäisen palkintoshekin. Tänään Suomeen saapunut Barrett oli heti valmis terävään iskuun ja vei ensimmäisestä 300-sarjasta luvassa olleen 3.000 euron shekin. Täydellinen kaatorivi syntyi kisan neljänteen sarjaan. Tosin hänen pelinsä oli paria sarjaa lukuun ottamatta pikemminkin vaisua kuin täydellistä. Hän aloitti napakasti 246 sarjalla, sitten oli vaatimatonta 188 ja 214 tuloksien merkeissä. Täysosuman jälkeen hän keilasi kahteen viimeiseen sarjaan 225 ja 218. Kokonaistulos 1391 on sitä luokkaa, että sillä todennäköisesti aukeaa paikka lauantaina alkavaan loppukilpailuun.

Erän parhaaseen tulokseen 1433 nousi 258, 256 ja 265 sarjojen hurjalla loppukirillä Ruotsin William Svensson. Petteri Salonen (kuvassa), 1412, ja Pyry Puharinen, 1397, olivat erän suomalaisonnistujat.

Viime vuonna Petteri Salonen eteni pudotuspeleihin, mutta taipui sitten siinä voittoon asti edenneelle Joonas Jehkiselle.
- Kyllä se harmitti, viime vuonna olisi ollut hyvä sauma voittaa. Mutta itsepähän runttasin siihen kymppiruutuun huonon heiton, Petteri muisteli.
- No hitto, miksei, Petteri naurahti kysymykselle, mennäänkö nyt päätyyn saakka.

Valmistautumisen hän on aloittanut autotallistaan välineitä etsimällä.
- Minulla on palloja kassissa aika liuta. Suurin haaste tuossa on se, että uskaltaa keilata, kun rutiinia on aika vähän tällä hetkellä. Välineistä ei jää kiinni, Sami Heinilä hoitaa, jos tulee hätä, Petteri valottaa.
Mitään suuria ongelmia Petteri Salosella ei pelissä eteen tullut. Suunnitelman mukaisesti hän teki harjoituksen aikana palloihin erilaisia pintoja ja päätöksiä millä vedetään.
- Tänään versus maanantaina peliin tuli jyrkempi kuivan raja. Jos minun olisi pitänyt tehdä enemmän tulosta tuohon viimeiseen sarjaan, se olisi ollut ongelma, mutta nyt riitti loppuun 201. Ei lähtenyt siinä enää riskeeraamaan mitään, kun huomasin sen rataparin ajattelin, että heitetään vain pallo taskuun ja toivotaan, että tulee kaato tai jää vain yksi, Petteri avasi pelin kulkua.
Hän saattaa käydä radoilla vielä, vaikka tällä paikka jatkoon heltiäisikin.
- Ehkä, fifty sixty. Ehkä sen takia olisi hyvä mennä, että tulisi sarjoja ja lisää varmuutta, Petteri päätti.

Matemaattiset ennusteet jatkorajoiksi ovat: 60 parhaan joukkoon 1348, 24 parhaan joukkoon 1397, keskiviikon eristä 1335 ja 1346 eristä 1-9 . 

Huomenna Brunswick Ballmaster Openissa on suuri päivä, kun illalla kello 18.30 keilataan 50-vuotisjuhlaerä. Silloin radoilla nähdään lajin suuria legendoja, kun kutsuttuina keilaamaan tulee nippu vanhoja voittajia sekä muita Ballmaster turnauksessa vuosikymmenten aikana muutoin menestyneitä keilaajia.

Seija Lankinen