BBO2021 500

Juhani Tonteri otti komennon

Juhani Tonteri 1Lahden Bay-seuraa edustava Juhani Tonteri keilasi johtopaikalle Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnauksen ensimmäisessä karsintaerässä. Tuloshaarukkaan 199-265 sarjansa pelannut Juhani nousi kokonaistulokseen 1392. Pisteellä hänestä jäi Tampereen TKK:n Jarno Lahti.

Maajoukkuetehtävät jo jättänyt Juhani Tonteri ei enää ole keilannut samanlaisella intensiteetillä kuin edustusaikoinaan ja motivaatiotakin on pitänyt vähän hakea. Nyt motivaatio syntyi ihan itsestään.
- Oli hieno pelata. Halli on laitettu upeaan kuntoon ja oli iso yleisö, kiva tunnelma, Juhani totesi.

Jokaiselle keilaajalle on iso asia olla mukana 50-vuotisjuhlakilpailussa ja jokaiselle huippuosaajalle voitto on ehdoton tavoite. Nimi 50:een voittajaviiriin hallin maskissa kiinnostaa ja sytyttää.
- Kyllähän se voitto mielessä välähti, kun näki kysymysmerkin tuolla reunimmaisessa viirissä, että olisihan se hienoa, jos siellä oma nimi olisi. Totta kai se on kovin kaukana vielä, mutta tavoitteena se on, Juhani vakuutti.

Kilpailu keilataan 50 jalkaa pitkällä öljyllä, mikä asettaa haasteita aivan varmasti jokaiselle. Juhani Tonteri viihtyi hyvin.
- Tykkäsin olosuhteesta tosi paljon. Pienemmissä kisoissa on aina paljon vähemmän öljyä ja nyt, kun sitä oli enemmän, sain heittää rentoa heittoa ilman mitään kovaa voimankäyttöä. Se sopii minulle paremmin. Minulle oli todella iso apu siitä, että Tikkurilan hallille tehtiin eilen tämä samanlainen olosuhde ja yllättävän lähellä se sitten tätä olikin. Tunnin verran siinä harjoittelin ja sain muokattua heiton sellaiseksi kuin se tähän keliin pitää olla. Heitto oli valmiina takaraivossa ja huomasin heti, että se tulee toimimaan. Heittotapa on tällä olosuhteella aika lailla erilainen kuin normaalisti kilpailuissa, Juhani selvitti. Jatkon suunnitelmat hänellä ovat valmiina.
- Nyt vähän seurailen, miten tulostaso kehittyy. Jos sitten näyttää siltä, että tuo riittää, tulen ensi viikonlopulla katsomaan ja kokeilemaan, miten olosuhde muuttuu. Vähän haistelemaan, minkälainen tästä tulee, kun tulee lisää kierrettä radoille, Juhani päätti.

Seija Lankinen