BBO2021 500

TV-finalistit selvillä

TV finalistitBrunswick Ballmaster Openin huipentavien pudotuspelien keilaajat on selvillä. Välierissä kohtaavat Suomen Joonas Jehkinen ja Petteri Salonen sekä Singaporen Cherie Tan ja Suomen Jesse Kallio.

Round robin lohko, jossa Jehkinen ja Kallio keilasivat ratkesi jo melko varhaisessa vaiheessa, kun suomalaiskaksikko tekivät pesäeron muihin. Sijoitusten perusteella tehty lohkojako meni niin, että kaikki ruotsalaisfinalistit olivat samassa lohkossa Jehkisen ja Kallion kanssa. Lohkon täydensi Viron Kert Truus. Kärjessä peliin lähtenyt Jehkinen keilasi seitsemään sarjaan hienon tuloksen 1919 ja kokosi 150 pisteen bonukset viidellä voitetulla otelulla. Kallion peli sujui tulokseen 1875 ja bonuksia kertyi saman verran kuin Jehkiselle. Kolmanneksi lohkossa jäänyt Ruotsin Adam Andersson jäi Kalliosta reilulla 72 pisteen erolla.

Toisessa lohkossa ratkaisu nähtiin vasta aivan viimeisissä ruuduissa, kun Petteri Salosen kohtalo jäi muiden käsiin hänen hävittyä viimeisen ottelunsa. Lohkon kärkeen kiilasi toiseksi viimeisen ottelun upealla 268+8 sarjalla Cherie Tan. Hän sai päätöspelissä vastaansa Suomen Jonne Käsmän. Käsmä aloitti terävästi kaatojonolle, mutta sen perään napsahti 7-10 reikä. Voitto Cheriestä olisi vienyt Jonne Käsmän välieriin, tappio piti Petteri Salosen kakkosena. Oman pelinsä jo lopettanut Petteri seurasi kynsiä pureskelle hieman sivummalla, kun Cherie pudotti voittoon vaaditut kaadot ysi- ja kymppiruutuun. Cherie voitti ottelun ja varmisti itsensä lohkon ykkösenä jatkoon ja samalla Petteri Saloselle paikan Käsmän edelle.

Cherie Tan keilasi seitsemään sarjaan tuloksen 1871 ja voitti viisi matsia. Petteri Salosen tulos oli 1842 ja bonukset tuli neljästä ottelusta. Juuso Tiainen kiilasi lopun tiimellyksessä vielä Jonne Käsmän ohi, hän jäi pudotuspeleistä vain 22 pistettä, Käsmä 24 pistettä.

Seija Lankinen