BBO2021 500

Suomalaismiehitys kärjessä

Joonas Jehkinen step 2Suomen Joonas Jehkinen (kuvassa), Juuso Tiainen, Kaaron Salomaa ja Jesse Kallio miehittivät neljän kärjen loppukilpailun toisessa osiossa. Jehkinen teki vakuuttavalla työllä kahdeksaan sarjaan 1916 (239,5) ja Juuso Tiainen hänkin tasaisen varmasti 1906. Kaaron Salomaan aamu oli vaikea, tulosta ensimmäiseen sarjaan vain 175, mutta sen jälkeen vauhti kiihtyi ja nousi parhaimmillaan lukemaan 290. Kokonaistulosta Kaaron teki 1877. Jesse Kallio oli seitsemän sarjan jälkeen sijalla 17, mutta ponkaisi sieltä 279 sarjan lopetuksella neljännelle sijalle.

16 parhaan rajalla tapahtui viimeisissä sarjoissa myös murenemisia. Kahden vuoden takainen voittaja, Singaporen Daphne Tan hiipui päätössarjassa tulokseen 168 ja putosi sijalle 19. USA:n Danielle McEwan romahti seitsemännessä sarjassa 169 tulokseen ja jäi lopulta 22:ksi. Samoin kävi Tanskan Jesper Agerbolle, peli ei kestänyt seitsemännen sarjan 168 tulosta ja Agerbo jäi sijalle 20.

16 parhaan joukkoon selviytyi kolme naista, Singaporen Cherie Tan ja Bernice Lim sekä Japanin Misaki Mukotani. Suomalaisista kärkinelikon lisäksi cutin selvittivät Petteri Salonen ja Jonne Käsmä. Ruotsalaiskeilaajia round robinissa nähdään viisi, Filip Wilhelmsson, Adam Andersson, Mattias Olsson, William Svensson ja Peter Hellström. Joukon täydentävät Kim Bolleby Thaimaasta ja Kert Truus Virosta.

Yhtään aikaisempaa Ballmaster Open-voittajaa ei 16 joukossa ole, joten uusi nimi kirjoitetaan Talin keilahallin voittajien viirien riviin.

Seija Lankinen