BBO2021 500

Raja toiseen osioon 1262

Petteri Salonen 2

Brunswick Ballmaster Openin loppukilpailun ensimmäisessä vaiheessa tehtiin jälleen kovia tuloksia. Viimeinen jatkopaikka heltisi tuloksella 1262, jonka loppukirissä otti nimiinsä Simo Leskinen, Bay Lahti. Ruotsin Sandra Andersson oli ensimmäinen karsiutuja neljän pisteen erolla Simoon. Viimeisten joukossa, sijalta 23 paikan jatkoon otti kolminkertainen Ballmaster-voittaja Pasi Uotila.

Kärkimiehen roolin otti Petteri Salonen, joka kuuteen sarjaan ahkeroi 1484 tuloksen. ”Kuvataanko näitä iltajumppiakin”, Petteri huikkasi varsin tyytyväisen oloisena. Syystäkin, vain kerran hän jäi alle 230 lukeman ja huiteli parhaimmillaan tulokset 277 ja 269. ”Lähti heti alusta alkaen kulkemaan hyvin, niin tämä nyt meni vähän kuin iltajumppa. Sain hyvin keilat liikkeelle, niin mikäs siinä oli keilatessa. Viidennen sarjan alussa oli pieni hetki, jossa piti miettiä enemmän. Vaihdoin siinä palloa neljännessä ruudussa, vähän liian myöhään, mutta hyvinhän tämä nyt meni”, Petteri tuumaili. Osion toinen oli oikeat pelilinjat karsinnan loppuvaiheessa löytänyt Danielle McEwan, 1451, ja kolmas Thaimaan Kim Bolleby, 1442.

Avausosiosta saatiin kaksi miestä lisää huomisillan 300eXtran finaaliin. Täysosumat menivät samaan seuraan, arkkitehteina Joonas Jehkinen ja Tomas Käyhkö Mainareista.

Sunnuntain toiseen osioon mukaan tulee karsinnan kärkitusina nyt jatkopaikan ottaneiden 24 parhaan kanssa. Pelit alkavat luonnollisesti nollilta ja tavoitteena on paikka 16 parhaan joukossa. Pelit alkavat kello 9.30.

Seija Lankinen