BBO2021 500

Taistelu jatkopaikoista kiihtyy

Arnar Jonsson 3Brunswick Ballmaster Openin karsinta on kahta viimeistä erää vaille valmis ja taistelu loppukilpailupaikoista kiihtyy. Lauantaiaamun erässä tehtiin paljon kovia tuloksia, vaikka ainoastaan Islannin Arnar Jonsson pystyi murtautumaan kahdentoista parhaan joukkoon tuloksellaan 1479 (241,3). Karsinnan 12 parastahan etenee suoraan loppukilpailun toiselle kierrokselle ja välttyy näin lauantaina myöhään pelattavalta kuuden sarjan osiolta. Tällä hetkellä 12. sijalla on Porin Giantsin Sanna Pasanen pistein 1444.

Islantilainen teki suuren keilailuaan palvelevan elämänmuutoksen viime elokuussa. Hän muutti Ruotsiin Malmön liepeille ja panostaa nyt keilailuun totisemmin. ”Olen keilannut pikkupojasta saakka, mutta vasta nyt panostan lajiin täysillä. Aiemmin pelasin vain muutaman EBT-kisan silloin tällöin, tänä vuonna tarkoitus on kiertää kaikki turnaukset ja tehdä muutenkin enemmän lajin eteen”, Arnar kertoi. ”Opettelen myös pallojen poraamista ja teen töitä Pro Shopissa. Valmentaminenkin kiinnostaa, mutta sen aika on vasta sitten, kun oma ura on takana”, 25-vuotias nuorimies kertoi.

Paikkansa jatkoon lauantain aamuerästä varmisti USA:n Danielle McEwan, jolla on parissa aiemmassa pelissään ollut enemmän tai vähemmän vaikeaa. Nyt hän pudotti tuloksen 1439. Myös Ruotsin Josefine Hermanssonin 1435 tulos takaa jatkopaikan. Ennuste 40 parhaan joukkoon on tällä hetkellä 1409 ja tuo 40. tulos 1403 eli kova on tulostaso tämän vuoden turnauksessa.

Tänään keilataan kaksi viimeistä karsintaerää alkaen kello 12.00 ja 16.00. Niiden jälkeen on mahdollisuus hankkia jatkopaikka yhden sarjan desperadosta, josta kaksi parasta menee myöhään illalla alkavaan loppukilpailun ensimmäiseen osioon.

Seija Lankinen