BBO2021 500

Misaki Mukotani ensivisiitillä

Misaki Mukotani 3Yksi harvinaisimmista vieraista tämän vuoden Brunswick Ballmaster Openissa on japanilainen Misaki Mukotani. Ellen nyt aivan väärin muista, 26-vuotias tokiolainen on kaikkien aikojen ensimmäinen Ballmasteriin osallistuva keilaaja Japanista. Naiselle itselleenkin tämä on ikimuistoista, hän on ensimmäistä kertaa Suomessa. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen Euroopassa”, Misaki kertoi, tosin ennen Suomea hän pyörähti Tukholmassa pelaamassa AIK-Openia.

Misaki Mukotanilla on kymmenen vuoden kokemus Japanin maajoukkuetehtävistä. Lisäksi hän on keilannut isoja turnauksia Aasiassa, mutta EBT-turnausten taso on yllättänyt hänet, etenkin Ballmaster Openin taso. ”Ennakkoon olin vähän peloissani, kun tulin tänne. Mukana on niin paljon kovia keilaajia. Sekin minua vähän pelottaa, kun ihmiset ovat niin pitkiä”, piskuinen Misaki nauroi (ja katsoi minua) ”Mutta ei täällä pelätä tarvitse, kaikki ovat todella mukavia ja ystävällisiä, keilaajat ja ihmiset kisaorganisaatiossa. Kaikki tulevat juttelemaan kanssani”, hän totesi. Misaki on nyt keilannut kaksi erää, eilen hän teki tuloksen 1250, tänään 1233. Olosuhde on hänelle pieni yllätys verrattuna kisoihin, mihin hän on tottunut Aasiassa. ”Olosuhde muuttuu täällä tosi nopeasti, kun on niin paljon hyviä keilaajia ja etenkin hyviä mieskeilaajia samaan aikaan radoilla. Aasiassakin on isoja turnauksia, mutta taso ei ole näin kova. Siellä olen pystynyt selvittämään tieni loppukilpailuihinkin”, Misaki kertoi.

Suomi on maanakin yllättänyt nuoren japanilaisnaisen. ”Täällä on kylmä, tosi kylmä. Katsoin ennakkoon säätiedotuksia ja ajattelin, että varmaan kuolen täällä, mutta olen yhä elossa!”, Misaki virnisti. ”Ja on ihanaa, kun on lunta”. Aivan täysin eivät kylmyys ja turnauksen kova tulostaso ole Mukotania pelästyttäneet, sillä hän nyökkää nopeasti kysymykselle, nahdäänkö hänet ensi vuoden 50-vuotisjuhlaturnauksessa. "Tulen ensi vuonna, aivan varmasti", hän vakuuttaa. 

12. erän parhaasta tuloksesta vastasi Ruotsin Markus Jansson. Toisen polven keilailutähti paukutti taululle pisteet 1431 ja varmisti paikan loppukilpailuun. Jo useamman yrityksen aiemmin tehnyt Etelä-Afrikan Francois Louw keilasi 1418, mikä sekin riittänee jatkoon. Tosin ennuste jatkoon pomppasi nyt jo tulokseen 1399. Paras suomalainen erässä oli Matias Luosujärvi 1404 tuloksellaan, jonka riittämistä hän kyllä joutuu jännittämään.

Seija Lankinen