BBO2021 500

Tan ja Svensson aamun tähdet

Cherie TanSingaporen Cherie Tan ja Ruotsin William Svensson olivat Brunswick Ballmaster Openin kuudennen karsintapäivän aamun kirkkaimmat tähdet. Kumpikin onnistui tekemään huipputuloksen kylkiäiseksi myös 300-sarjan. Tan ei 300eXtran lisämaksua ollut suorittanut, joten häntä ei tulla näkemään sunnuntai-illan uusinnassa. William Svensson sen sijaan oli kassan kautta tullut, joten hän on mukana turnauksen huipentavassa jännitysnäytelmässä.

Cherie Tan on ollut radoilla ahkerasti keskiviikosta lähtien ja tehnyt koko ajan tasaisen hyvää työtä, ei kuitenkaan loppukilpailuun oikeuttavia tuloksia, vaan sinne hieman päälle 1300 rajan. Nyt neljännellä yrityksellä kaikki natsasi kohdilleen ja Cherie kirjautti taululle sarjat 260, 277, 300, 189, 218 ja 206. Kuuteen sarjaan syntyi mukavat pisteet 1450. Hänen tasoituksellinen kokonaistuloksensa on kuitenkin 1490, eli kahdeksan pistettä vähemmän kuin totuuden mukainen tulos, johtuen EBT-tasoitussäännöstä. EBT-säännön mukaan kaikista naisten sarjoista, jotka tasoituksien kanssa nousisivat yli 300 pisteen tehdään vähennys, siksi korkein mahdollinen sarjatulos naisilla on 292.

William Svensson on vasta 18-vuotias, mutta on kerännyt pitkän listan meriittejä ja mukavan mitaliketjun junioreiden EM-kilpailuista, joihin hän tänä keväänä matkustaa jo viidennen kerran. Hänellä on EM-kisoista kultaa kaikista muista lajeista paitsi all eventsista ja se on tähtäimessä tänä keväänä. ”Haluaisin tietenkin voittaa sen all eventskullan, kun kaikista muista minulla kultaa on, mutta tietenkin olen tyytyväinen mihin tahansa mitaliin henkilökohtaisesti tai joukkueessa”, kaksinkertainen EM-mastersin voittaja tuumaa. Brunswick Ballmaster Openia hän keilaa nyt kolmannen kerran ja aina hän on viihtynyt. ”Tämä on hieno turnaus, paljon hyviä keilaajia, hyvät järjestelyt kaikin puolin ja hallissa on aina yleisöä, mikä tekee tunnelmasta ainutkertaisen. Täällä katsojat ovat todella kiinnostuneita keilailusta ja seuraavat pelaajia tarkasti”, William kiittelee ja kertoo menevänsä ainakin yhden erän vielä pelaamaan, vaikka nyt syntyikin loppukilpailuun suurella todennäköisyydellä riittävä 1416 lukema. .

Tänään pelataan vielä kaksi erää, kello 14.00 ja kello 18.00. Niiden jälkeen keilataan 250eXtran loppukilpailu, josta voittaja pokkaa 1.000 euroa. Tunnelmaa ja jännitettävää hallissa riittää lähelle puolta yötä.


Seija Lankinen

William Svensson 300 2