BBO2021 500

Kärkinelikkoa tuuletettiin

Tatu Lehtonen 2Brunswick Ballmaster Openin karsinnassa tehtiin hieman tuuletusta torstain iltapäiväerässä. Helsinkiläinen Tatu Lehtonen (kuvassa) vasuroi rennon letkeästi 1478 tuloksen ja kiilasi tuloslistalla kolmanneksi, edelle jäivät ensimmäisessä erässä viime perjantaina keilanneet Juuso Tiainen ja Juho Rissanen. Tatun kannoilla tuloslistan neljänneksi erästä tuli Singaporen maajoukkueen Bernice Lim, 1464.

Helsinkiläinen, mutta Lahden Bayta edustava, Kaaron Salomaa lunasti tämän vuoden ensimmäisen palkintoshekin keilaamalla toiseen sarjaansa kisan ensimmäisen 300-sarjan. Kaaron aloitti 254 sarjalla ja jatkoi täydellisyydellä, mutta sitten peli meni vaikeaksi ja tulosta kertyi lopulta 1391. Se saattaa riittää loppukilpailuun, sillä eristä 9-10 kaksi parasta saa jatkopaikan, jos tulos ei riitä 40 parhaan joukkoon koko karsinnassa.

Kaaron Salomaan 300-sarja syntyi hieman normaalia suuremman paineen alla, sillä vieressä jonoja tekivät Tanskan Dan Östergaard-Poulsen ja Latvian Diana Zavjalova. Tanskalaisen kaatojono loppui kymmenennen kaadon jälkeen, mikä helpotti Salomaan ajatuksia. ”Kun hänelle jäi siinä kympin ylimääräisellä, oli vähän helpompaa. Tiesin, että on hieman enemmän aikaa, ei tarvitse juosta ruutuja, kun Diana oli minua perässä ruuduissaan”, Kaaron kertoi. Jännitystä nuo ajatukset eivät kuitenkaan pois vieneet. ”Kieltämättä siinä oli pieni jännitys päällä, enkä saanut sitä kymppiruudun ensimmäistä heittoa lähtemään aivan yhtä rennosti kuin aikaisempia. Kaato onneksi tuli ja viimeinen heittohan nyt jännittää aina. Se lähti hyvin kädestä, mutta vähän pelotti, että sinne joku imukeila tai kymppi jää. Ei uskaltanut tuulettaa ennen kuin kaikki keilat olivat kaatuneet”, Salomaa virnisti. ”Sen sarjan jälkeen tuli lähinnä helpottunut olo, ei mitään totaalista jännityksen purkautumista. Lopussa vaan meni vähän kentät alta ja pallot alkoivat kääntyä liikaa”, Kaaron päätti ja jäi pohtimaan, meneekö vielä uusimaan karsintaa perjantaina tai lauantaina.

Erän parhaan tuloksen keilannutta Tatu Lehtosta ei ole keilaradoilla viime vuosina juurikaan näkynyt. Tai on, työn merkeissä isä Kimmo Lehtosen BowlCircus hallissa Vantaalla. ”En ole neljään vuoteen juurikaan keilannut. Ensin ei ollut oikein motivaatiota ja nyt, kun on alkanut vähän keilailu taas kiinnostaa, ei ole aikaa. Teen paljon töitä, eikä sitä pitkien päivien jälkeen juurikaan viitsi lähteä johonkin toiseen halliin keilaamaan”, Tatu kertoi.

Tänään keilataan vielä toinen erä, joka alkaa kello 19.00. Siinä radoille tulee jo runsaasti ulkomaalaisia huippuvieraita, joita tietenkin nähdään karsintaerissä myös huomenna ja lauantaina. Ennuste 40 parhaan joukkoon ja loppukilpailuun on nyt 1379.

Seija Lankinen