BBO2021 500

Puhuri Singaporesta

Daphne Tan 1Keskiviikko aamupäivän kovin keilailupuhuri Taliin tuli Singaporesta. Maanantaina Suomeen saapunut kuuden pelaajan singaporelaisnaisten huippuryhmä pisti heti tuulemaan. Kaksi vuotta sitten Brunswick Ballmaster Openin voiton korjannut Daphne Tan (kuvassa) keilasi kovat lukemat 1449, vaikka lopettikin pelin 180 sarjaan, mikä sai hänet hieman nyrpistämään nenää. ”Ihan hyvin meni, mutta loppu oli huono”, hän tuumasi. Daphne, kuten kaikki Singaporen pelaajat, viihtyy Talissa hyvin. ”Pidän tästä hallista todella paljon, Suomeen on aina mukava tulla ja nyt on vielä luntakin”, Daphne ihasteli.

Valmentaja Jason Yeong-Nathan antoi kaikille suojateilleen puhtaat paperit ensimmäisestä pelistä. ”Kaikki keilasivat hyvin. Tiedän joidenkin pystyvän paljonkin parempaan, mutta olen suhteellisen tyytyväinen”, Jason totesi. Hän on luotsannut Singaporen naisten maajoukkuetta viisi vuotta, nyt liikkeellä olevan ryhmän kanssa hän on tehnyt töitä kaksi vuotta. Hänen roolinsa Ballmaster Openissa tyttöjen takana on selkeä. ”Seuraan heidän pelejään taustalla. Autan pelaajia, jos he apua pyytävät, muuten he tekevät ratkaisuna itsenäisesti. Tietenkin, jos näen, että joku heistä ajautuu isoihin vaikeuksiin, menen auttamaan”, kolme valmentajan koulutustasoa Singaporessa läpikäynyt Jason valotti.

 

Brunswick Ballmaster Open on yksi harvoista EBT-turnauksista, joita Singaporen naiset käyvät pelaamassa. Ennen tätä he pelasivat AIK-turnauksen Ruotsissa ja myöhemmin sitten Münchenin kilpailun. ”Nämä ovat tärkeitä pelejä MM-valintoja tehtäessä”, Jason kertoi.

Toiseksi paras singaporelaisnainen erässä oli Joey Yeo, jonka tulos 1393 saattaa riittää loppukilpailuun. Viime vuonna 40 parhaan joukkoon vaadittiin kova tulos, 1408, mutta tämän vuoden osalta arvio on, että rima on hieman alempana. Tämän hetken ennuste loppukilpailuun on 1371. Ennuste kolmen parhaan joukkoon eristä 1-8 on ennen kahdeksatta erää 1355.

Seitsemännestä erästä loppukilpailupaikan hankkivat varmuudella Daphne Tanin lisäksi Pasi Uotila (kuvassa alhaalla) 1420, ja Simo Leskinen, 1417. Myös Jesse Ahokkaan 1399 riittänee lauantaina alkavaan loppukilpailuun. Erässä nähtiin yksi 300-sarjan yritys, kun Teemu Putkisto rakensi 11 kaadon alkujonon kolmanteen sarjaansa. Kahdestoista heitto jäi sitten hieman vajaaksi ja siitä pystyyn kakkoskeila.

Seija Lankinen

 

Pasi Uotila