BBO2021 500

Ensimmäinen viikonloppu pakettiin

Kai HildenTalin keilahallissa saatiin sunnuntaina illan suussa Brunswick Ballmaster Openin ensimmäinen karsintaviikonloppu pakettiin. Se huipentui hienosti, kun Turun TPS:n Kai Hildén (kuva vieressä) pudotti kahdeksantena miehenä yli 1400 lukemat. Kaitsun ensimmäinen peli perjantaina tuotti nippa nappa parituloksen, nyt syntyi 1403. ”En olisi ihan tätä uskonut sen ensimmäisen pelin jälkeen”, Kaitsu tuumasi. ”Tämä on reilusti oma ennätykseni Ballmaster turnauksessa. Meillä oli Raimon (Palokoski) kanssa hyvä viikonloppu”, Kaitsu virnisti. Hildén on Suomen Keilailuliiton Nuoriso- ja koulutusvaliokunnan puheenjohtaja, Palokoski puolestaan SKL:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Tämä kisojen kuudes erä oli suunnattu veteraanikeilaajille, joita olikin varsin kunnioitettava määrä pelaamassa. Hildén ei tähän ikäryhmään vielä moneen vuoteen pääse, joten palkinnot menivät häneltä ohi. Paras veteraani oli Juha Åberg tuloksella 1215 ja toinen Markku Pennanen, molemmat helsinkiläisestä Boltsi-72 seurasta. Kolmas oli Valkeakosken Rauli Heikkinen. Åberg ja Pennanen alemmassa kuvassa, Heikkinen kiirehti hallista pois ennen kuvausta.

Ennuste loppukilpailurajaksi on tällä hetkellä 1348. Karsinta jatkuu keskiviikkona, jolloin on vielä mahdollisuus nousta siihen joukkoon, jolle heltiää loppukilpailupaikka karsinnan 40 parhaan ulkopuolelta eristä 1-8. Ennuste kolmen parhaan joukkoon näistä eristä on nyt 1340. Torstaina pelattavista 9-10 eristä karsinnan 40 kärjen ulkopuolelta jatkopaikan saa kaksi parasta. Perinteisesti tulostaso turnauksessa aina toisen viikon loppupuolella nousee, joten näistä keskiviikon ja torstain eristä tie jatkoon on varmasti tasaisempi kuin sitten perjantaista eteenpäin. Keskiviikkona keilataan erät alkaen kello 11.00 ja 15.00, torstaina kello 15.00 ja 19.00.

Seija LankinenParhaat veteraanit