BBO2021 500

Uusi mukava tuttavuus

Diana Salmela sivulle49. Brunswick Ballmaster Openissa tuli tänään eteen jotain sellaista, mitä en aiemmin muista koskaan kokeneeni, vaikka mukana olen jo vuosikymmenet heilunut. Pelaamassa oli helsinkiläinen Diana Salmela, jolla tämän vuoden Ballmaster Open on ensimmäinen keilailukilpailu, johon hän on koskaan osallistunut. Toki se ensimmäinen pelisuoritus tuli jo perjantaina, mutta tänään jo toinen. Rohkeuden puutteesta tätä 49-vuotiasta naista ei siis ainakaan voi soimata. Hänen keilailu-uransa on varsin lyhyt, mutta tarina mielenkiintoinen.

”Katselin vuosi sitten Ballmaster turnausta televisiosta ja ajattelin, että tuotahan voisi kokeilla. Keilailua”, Diana aloittaa. ”Ei kuitenkaan sitten heti ensimmäisellä kerralla tuntunut, että tämä olisi minun lajini. Syksyllä menin Jarkko Sipilän alkeiskurssille ja siitä innostuin oikein tosissaan ja nyt olen harjoitellut intensiivisesti kolme kuukautta”, hän jatkaa.

Urheilutaustaa Dianalla on. Hän on pelannut aktiivisesti koripalloa neljäkymmentä vuotta. Urheilullisuus paistaa hänen tekemisessään ja myös asenteessaan. ”Kun katsoin tätä kisaa televisiosta, minua viehätti etenkin se, että naiset ja miehet voivat kilpailla keskenään”, Diana valottaa. ”Ballmasteria tulin pelaamaan oikeastaan edes tietämättä, miten iso ja tärkeä kilpailu tämä on”, hän naurahtaa. ”Varmaankin se on minun kilpailuviettini ja ennakkoluulottomuus, jotka tähän johtivat. Tämä on ollut aivan mahtavaa. Fantastisen kovia pelaajia, jotka ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Olen saanut kannustusta ja ihan konkreettisia vinkkejäkin. Tunnelma on rento, vaikka onkin iso turnaus. Arvostan tosi paljon urheilijoiden solidaarisuutta täällä”, Diana päättä ja lupaa tulla vielä kolmannenkin kerran tänä vuonna pelaamaan. ”Ehdottomasti”, hän huikkaa.

Sunnuntain päiväerässä palkittiin kolme parasta seniorikeilaajaa. Heistä paras oli ex-maajoukkuemies Ari Halme 1288 tuloksellaan. Kakkospalkinnon pokkasi ex-maajoukkuevalmentaja ”päällikkö” Sami Luoto. Kolmanneksi keilasi Jarmo Toivonen. Erän kovimmasta tuloksesta vastasi Jarno Lahti, joka nyt kolmannessa pelissään teki 1311. Jarnollahan on jo tehtynä mitä luultavimmin loppukilpailuun oikeuttava tulos 1438.


Seija LankinenParhaat seniorit sivulle