BBO2021 500

Naiset kahmivat palkinnot

Parhaat naisetLauantain iltapäiväerässä keilattiin karsinnan ohessa naisten ja alle 200 keskiarvon pelaajien erikoispalkinnoista. Valtit olivat naisten käsissä täydellisesti. Naisten ryhmän paras oli Heidi Manninen (ylemmässä kuvassa keskellä) pistein 1372, Krista Pöllänen (vasemmalla) jäi hänestä kahdella pisteellä, Reija Lundén oli kolmas 1326 lukemallaan. Alle 200 keskiarvon pelaajista korkeimmalle nousi Pia Palviainen (alakuvassa keskellä), joka korjasi Brunswick pallon omakseen tuloksella 1281. Hänen takanaan palkinnoille keilasivat Kati Vähä-Koivisto (vasemmalla) ja Vilma Lahti.

 

Erän parhaan keilaajan titteliä naiset eivät valloittaneet, sen vei Sami Salin. Hän keilasi karsinnassa seitsemännelle sijalle tuloksellaan 1402.

 

Heidi Manninen oli sekä ennen peliä että sen jälkeen rennon hyväntuulinen, mikä näkyi tekemisessä ja kuului mietteistä. ”Keilailu on taas pitkästä aikaa kivaa ja kyllähän se, että on kivaa, näkyy tuloksissakin”, Heidi virnisti. Hän keilasi viimeksi naisten maajoukkueessa reilu vuosi sitten 2017 MM-kilpailuissa ja on sen jälkeen ollut lajin parissa rennommalla asenteella. ”Silloin kisojen jälkeen tuntui, että nyt on kiva keilata vain omaksi iloksi. Maajoukkueessa puurtaminen koko päivä työn ohessa on raskasta ja tiesin, että päästäkseni seuraavalle tasolle, minun olisi pitänyt pystyä tekemään paljon enemmän kuin mikä oli mahdollista. Lisäksi sen vuoden aikana vaihtui työpaikka ja asuinpaikkakunta, mikä myös vaikutti keilailuun”, Heidi kertoi. Täysin hän ei ole maajoukkueajatuksia haudannut. ”Yhden paluun olen jo tehnyt ja luulen, että ehkä vielä kerran. Mutta, nyt keilataan vain omaksi iloksi tai niin kuin Krista sanoo, harrastellaan”, Heidi tuumasi.

 

Sunnuntaina Brunswick Ballmaster Open jatkuu jälleen kahden karsintaerän merkeissä. Kello 11.00 pelataan senioreiden erä ja kello 15.00 veteraanien erä. Näissä kummassakin palkitaan jälleen kolme parasta ikäryhmän pelaajaa. Ennuste loppukilpailun rajaksi on neljän erän jälkeen 1370.


Seija Lankinen


Parhaat alle 200 keilaajat