BBO2021 500

Juniorikeilaajat miehittivät kärkeä

Leevi SaikkalaLauantaina keilatussa Brunswick Ballmaster Openin kolmannessa karsintaerässä pääosiin nousivat jnuoret keilaajat. Nuorille ja alle 185 keskiarvon keilaajille suunnatun erän vei nimiinsä 17-vuotias Onni Riikonen tuloksella 1330. Isompikin tulos oli Onnilla haarukassa, mutta viimeisen sarjan vaikeudet ja 180 tulos verottivat lopputulosta. Onni pokkasi nuorten ykköspalkintona Brunswick keilapallon. Palkinnoille nousivat myös Jarno Lahti ja Rami Mukkula.

Erän seuraaminentuntui erityisen mukavalle, koska radoilla oli paljon lajimme tulevia tähtiä. Yksi heistä oli 16-vuotias Leevi Saikkala (kuvassa). Kolme ja puoli vuotta lajia harrastanut Leevi teki kelpo lukemat 1199. Tuttujen kavereiden kesken kilpaileminen tuntui hänestä kotoisalta. ”Vähän tuntui kuin olisi Junnu Touria pelannut, kun oli niin paljon junioreita”, Leevi kuittasi. Nuorille keilaajille suunnattu erä omine palkintoineen on Leevin mielestä hieno juttu. ”Onhan se ihan kivaa, että junnuille annetaan mahdollisuus voittaa jotain, etteivät aikuiset aina vie palkintoja”, hän totesi. Ballmaster Openissa tämä on hänelle toinen vuosi. ”Keilasin viime vuonna ensimmäisen kerran ja tämä oli nyt tälle vuodelle toinen pelini. Kyllähän Ballmaster aina pitää käydä vähintään kerran pelaamassa, kisa on iso ja siitä saa erilaista kokemusta”, Reija Lundénin ohjauksessa Let’s Bowl ryhmässä keilaava Leevi sanoi.

Erikoispalkintoja erässä oli tarjolla myös alle 185 keskiarvon keilaajille. Ykköspalkintona olleen Brunswick pallon vei 1212 lukemat pyörittänyt Harri Katajisto. Jussi Rakkolainen ja Mikko Heinonen olivat muut palkitut tässä ryhmässä.

Turnauksen neljäs karsintaerä on erityisesti suunnattu naiskeilaajille sekä alle kahdensadan keskiarvon keilaajille. Luvassa on jälleen palkinnot kolmelle parhaalle kummassakin ryhmässä.


Seija Lankinen