BBO2021 500

PBA pitää huippuja poissa

USA:ssa samaan aikaan Ballmaster Openin kanssa järjestettävät PBA-kilpailut pitävät ammattilaistähdet ja muutamat muutkin lajin kärkiurheilijat poissa tulevasta Brunswick Ballmaster Openista. Muun muassa meidän omiin tähtiimme lukeutuvaa Osku Palermaata ei tammikuussa pääse Talissa seuraamaan. Tämä uutinen on tietenkin ikävä kaikille, sekä kisajärjestäjille että suomalaiselle keilailuyleisölle.

- Vuoden alussa on Hall of Fame Classic ja seuraavalla viikolla Oklahomassa henkilökohtainen kisa sekä parikilpailu. Tuskin sieltä tulee montaa pelaajaa Ballmasteriin, Osku Palermaa viestitti Hongkongista, missä hän aloittaa MM-urakkansa maanantaina.

- Eihän se ole mielekästä jättää hyviä kisoja väliin nykyään, kun jo muutenkin on kisoja vähän, ja varsinkin Ballmasteria, jota arvostan korkealle, Osku harmitteli.

Syy PBA-kisojen osumiseen päällekkäin Ballmaster Openin kanssa on PBA-organisaation uusi TV-sopimus Fox Sportin kanssa.

- Harmittava tilanne tuo päällekkäisyys, tosin tuo uusi soppari on PBA:lle hyvä juttu. Negatiivista siinä on se, että he siirsivät muutaman kisan 2018 vuodelta 2019 vuodelle, Osku Palermaa selvitti.

Amerikkalaiskeilaajien poissaolo on ollut jo huomattavissa pelaajalistoilla. Jenkkien lisäksi muutamat eurooppalaiset suuntaavat pelaamaan PBA:n pelejä Ballmaster Openin sijaan. Ainakin vuoden 2013 voittaja, Ruotsin Jesper Svensson, on menossa Amerikkaan. Tänään myös englantilainen Dominic Barrett viestitti menevänsä tammikuussa PBA-areenoille.

Pelaajalistoja selaillessa tulee kaikesta huolimatta luottavainen mieli. Paljon on pelaajia tulossa Taliin luomaan hyvää kisatunnelmaa ja tavoittelemaan menestystä. Myös ensimmäisen viikonlopun päivät näyttävät mukavilta, kun erikoiserissä haetaan paikkoja jatkopeleihin ja kisataan omista erikoispalkinnoista.


Seija Lankinen