BBO2021 500

Jane Sin Li on Ballmaster Openin voittaja 2018

Naisvoittajien sarja sai jatkoa, kun Malesian Jane Sin Li kaatoi Kimmo Lehtosen loppuottelussa 277-175.

Televisioidussa loppuhuipennuksessa keilattiin ensin kaksi välierää ja niiden voittajat kohtasivat loppuottelussa.

Ensin pelasivat Malesian Jane Sin Li ja Yhdysvaltain Bill O’Neill. Amerikkalainen teki heti ensimmäiseen ruutuunsa klipin, mutta hän paikkasi sen pian aloittamalla kaatojonon. Sin Li teki neljä ruutua kaatopaikkoa, viidennestä ruudusta alkoi viiden kaadon pötkö, joka vei hänet tulokseen 247. O’Neillin kaatojono oli kuuden mittainen, mutta alkutyhjän myötä hän jäi tulokseen 239 ja poistui näyttämöltä.

Toisessa välierässä kohtasivat vasurit Singaporen Cherie Tan, viimevuotisen voittajan Daphne Tanin sisko, ja kotitähti Kimmo Lehtonen. Tämä ottelu ei kauaa vanhentunut, kun Lehtonen latoi kaatoa kaadon perään. Tan ei puolestaan saanut kahta kaatoa peräkkäin ennen kuin kymmenennessä ruudussa. Kimmon jono katkesi yhdeksänteen ja tuloksin 268 – 211 Lehtonen lähti tavoittelemaan uransa kolmatta Ballmaster-voittoa.

Ottamatta jäi se Kimmon kolmas voitto. Hän vaihtoi palloa välierän jälkeen, eikä oikein saanut sitä kulkemaan toivomallaan tavalla. Sin Li heitti avauksensa taskuun, mutta se oli sen verran heikko veto, että pystyyn jäi kasi-kymppi. Toki kymppi siitä kaatui ja hän sai paikon. Sitten tuli tripla, johon Lehtonen vastasi ensin klipillä ja sitten reiällä. Homma oli suunnilleen taputeltu. Kymppikeilan paikon jälkeen Jane paukutti perän umpeen ja otti toisen peräkkäisen naisvoiton Ballmaster Openissa pistein 277-175.

Jane Sin Li oli onnensa kukkuloilla:

-       Elämä on nyt juuri aika kivaa, olen niin onnellinen! En todellakaan aamulla uskonut voittavani. En edes uskonut kenenkään oikeakätisen voittavan, luulin vasurien putsaavan kaiken.

-       En kiinnittänyt lainkaan huomiota Kimmon semifinaalin. Ja kun loppuottelu alkoi, se on ihan uusi tilanne. Keskityin vain omaan tekemiseeni ja se toimi, Jane mutisi onnellisena.

Jane Sin Li3

Kimmo ja JanePalkitut