BBO2021 500

Kärkeä tuuletettiin erässä 11

Karsintapelit Brunswick Ballmaster Openissa jatkuvat ja kovia tuloksia syntyy kuin liukuhihnalta. Erässä 11 lyötiin kahdeksan kertaan päälle 1400. Erävoittaja Joonas Jähi sai 1496 ja meni kokonaislistalla kakkoseksi. Lisäksi Tomas Käyhkö paukutti kolmesatasen.

Perjantain päiväerä oli koko kilpailun kovatasoisin. Ensimmäisessä sarjassa 20 keilaajaa aloitti 235 tai paremmin. Toisen sarjan jälkeen oli seitsemän keilaajaa päälle 500 ja kolmannessa 14 yli seitsemänsatasta. Huimaa vauhtia! 1400 ylityksiä tuli kahdeksan ja vielä lisäksi 1399 ja 1391. Nämä kaksi viimeistä uhkaavat jäädä finaalirajan alle, sillä se on nyt 1379 ja vielä on viisi erää jäljellä.

Jähi nousi kärkikahinoihin kolmannella sarjalla, ja viidennen sarjan pienestä lipsahduksesta (222!) huolimatta tahti riitti erävoittoon ja karsinnan kokonaistilanteen kakkostilaan pistein 1496. Tiukalle Joonas joutui, sillä vasta viimeisellä 268 sarjallaan hän otti ykköspaikan kaksi pistettä paremmalla tuloksella kuin Yhdysvaltain Bill O’Neill, joka sai 1494. O’Neill on vuoden 2012 Ballmaster voittaja, joka nyt vasta aloitti urakkansa, eli meni siis loppukilpailuun ensimmäisellä yrittämällään. Nämä kaksi kaverusta erottuivat joukosta, sillä kolmanneksi erässä rullasi Singaporen Cherie Tan, 1454. Kaksi heikkoa sarjaa lopussa pudottivat Käyhkön finaalista kolmesatasesta huolimatta.

Joonas Jähi keilasi jatkopaikan kolmannella yrittämällään.

-       Olisi varmaan tullut jo edellisellä, kun sekin on yli 14. Olen joka kerta parantanut peliäni. Tein tätä erää varten uuden pallon, Pitbull Biten, ja pelasin sillä koko pelin. Muutokset olivat selkeitä, koko ajan vain nousin ylemmäs. Viidennessä sarjassa oli hieman vaikeuksia, kun sillä rataparilla perä oli liukkaampi.

-     Kaiken kaikkiaan heitollisesti hyvä peli, voin taputtaa itseäni selkään.


Erän kolme parasta vasemmalta: Cherie Tan, Joonas Jähi ja Bill O'Neill. Oikealla Tomas Käyhkön tuuletus kolmesatasen jälkeen.

IMG 0587Tomas 300