BBO2021 500

Talissa tehdään kovia lukemia

Brunswick Ballmaster Openin karsinta jatkuu ja kovia tuloksia tehdään. Teemu Putkisto uhitteli jo 1500 rajaa, mutta viimeisen sarjan notkahdus jätti erävoiton tuoneen tuloksen lukemiin 1446, joka antaa kuudennen sijan tässä vaiheessa. Malesian Timmy Tan rapsautti kilpailun kolmannen kolmesatasen.

Erä alkoi heti kovalla tahdilla, kun kaksi Malesian maajoukkuekeilaajaa pötkötti kaatoja peräjälkeen. Rafiq Ismailiin meno loppui ysiruutuun, mutta Timmy Tan veti peräseinään saakka, täydet 300. Jatkossa sekä Tan että Ismail katosivat kärkikahinoista. Toisessa sarjassa ykköseksi nousi Putkisto, joka komealla kaatotahdilla veti hiljalleen eroa muihin ja keskiarvo antoi luvan odotella jopa 1500 rajan rikkomista. Ratojen vaihto alkupäästä 31-32:een toi vaikeuksia ja viimeinen sarja jäi 180:een ja näin yhteistulos antoi ”vain” 1446. Se on kuuden pisteen parannus Teemun eiliseen tulokseen.

Kakkoseksi kurotti Tanskan Carsten W. Hansen, joka paransi peliään koko kisan ajan, jokainen sarja oli aina edellistä parempi ja 268 lopetus nosti hänet ohi kaikista muista paitsi Putkistosta tuloksella 1432. Numeroilla 14 alkavia tuloksia tehtiin viisi kappaletta, ja päälle 1380 vielä kuusi lisää. Karsintaraja nousee koko ajan ja ahneimmat puhuvat jo sen nousevan 1400:n.

Teemu Putkisto oli haastattelussa hieman harmissaan lopetuksestaan:

-       Aloitin tänään hieman suoremmalla linjalla kuin eilen ja se toimi oikein hyvin. Jatkossa vaihdoin saamaan ideaan kuin eilen, eli nousin jonkin verran ylemmäs. Viidennessä sarjassa radat olivat hidastuneet jo niin paljin, että vaihdoin kiiltävämpään palloon ja onnistuin sillä saamaan vielä 228. Kun mentiin loppupäähän, ei kiiltävä pallo enää toiminutkaan, vaan oli vaihdettava takaisin himmeään. Sitten tuli muutama huono heitto, ja siinä se oli, 180. Hyvä peli kokonaisuudessa, mutta hieman jäi harmittamaan, Teemu jutteli rauhalliseen tyyliinsä.

 Teemu Putkisto (vas) otti erävoiton ja Timmy Tan (oik) teki 300-sarjan
IMG 0330IMG 0326