BBO2021 500

Kova tulotaso erässä 7, kaksi kolmesatasta

Viimeisen viikon karsinnassa ovat jo mukana ulkomaiset huippukeilaajat. Erässä seitsemän keilasivat mm. Singaporen naisten maajoukkue ja USA:n megatähdet Walter Ray Williams Jr. ja Parker Bohn III, puhumattakaan kovista suomalaisnimistä. Keilaajien taso nousu näkyi myös tulostasossa. Kahdeksan päälle 1400 tulosta ja sen lisäksi yhdeksään päälle 1300.

Singaporen kaksikko Shayna Ng (kuva alla) ja viimevuotinen Ballmaster-voittaja Daphne Tan ottivat komennon heti alussa. Voimakkaimmin hanttiin pani Teemu Putkisto. Kun kuusi sarjaa oli keilattu, erän parhaan tuloksen oli tehnyt Ng, jonka karsinnan johtotulos kirjoitetaan nyt 1497. Tan teki viidenteen sarjaansa 177, jolla hän putosi maannaisensa tahdista, mutta kyllä 1448 varmaan kelpaa. Putkiston 1440 on komea tulos nuorelle miehelle ja jatkopaikka on varma.

Shayna poseeraus 001

Kovista tuloksista huolimatta huomion veivät kahden suomalaisnuoren tekemät täydelliset 300-pisteen sarjat. Ensin onnistui viidenteen sarjaan Timi Taalas (kuvat alla) joka tuolla tempullaan ansaitsi 3000 euron palkinnon. Seuraavassa sarjassa, ja samalla rataparilla 21-22, tempun toisti (kuva alinna) Lauri Sipilä. Hän otti kiinnityksen 2000 euron palkintoon, josta mahdolliset myöhemmät täysosuman heittäjät uusivat tv-finaalin jälkeen yhden heiton rähinässä.

Taalas heitti suorituksessa jälkeen lyhyen kommentin:

-       Urani paras saavutus, ainakin rahallisesti!

Timi300 001Timi ja shekki 001 Lauri 300 001

Erän 300 sarjan tekijät, Timi Taalas & Lauri Sipilä

Shayna Ng jutteli rataolosuhteesta ja pelilinjoistaan:

-       Keilasin kaksi ensimmäistä sarjaa uretaanilla reunasta ja se ei ollut ollenkaan pahan tuntuista. Kokeilin sitä ihan vaan nähdäkseni toimiiko se. Kolmanteen sarjaan siirryin ylemmäs ja vaihdoin palloa, kun uretaani ei enää pelittänyt. Pelasin kolmos-nelosvälistä ja yritin vain osua pesään. Keilat kuitenkin lähtivät yllättävän mukavasti, erityisesti ohuemmista osumista.

-       Yhteenvetona voisi sanoa, että tuloksen takana oli hyvää keilaamista ja jonkin verran tuuria.