BBO2021 500

Niko Oksanen vei kolmoserän

Brunswick Ballmaster Openin kolmas erä oli ensimmäinen ”erikoiserä”. Se oli tarkoitettu pääasiassa nuorille sekä keilaajille, joiden keskiarvo oli alle 185. Ilmeisesti tällaisen osanottajakunnan takia tulostaso ei noussut lähellekään perjantain tasoa.

Juniorit500

Peliä hallitsivat juniorien maajoukkuetähdet, Suomen mestarit Niko Oksanen ja Elice Piksilä. Kummankin kilpailuun sattui kaksi huonoa sarjaa, mutta muuten peli kummallakin kulki. Oksanen putosi kolmannessa ja neljännessä sarjassa pisteisiin 171 ja 181 ja ne estivät häntä saavuttamasta huipputulosta. Loppukirillä Niko nosti kuitenkin lukemakseen 1301, mikä oli koko erän paras. Piksilän loppupeliin lipsahti kaksi 170-sarjaa, joiden takia hänen lukemakseen jäi 1274, vaikka parempaakin oli tyrkyllä.

Alle 185-keskiarvon sarjassa parhaan tuloksen teki valkeakoskelainen Jaana Rapeli, joka ylitti vaikeissa oloissa oman taitotasonsa viidellä pisteellä sarjaa kohti ja sai kokoon puhtaalla 1132 ja lopputulokseksi 1180. Koko erässä sillä sijoittui seitsemänneksi.

keskiarvo185 500

Jaana Rapeli oli hetki pelin jälkeen hieman hämmästynyt tilanteesta, mutta nopeasti hän peliä analysoi.

-       Keilasin alkuun rimalta viisi melko suoraa aika vahvalla pallolla ja se tuntui toimivan. Loppua kohti se paikka hidastui ja nousin ylemmäs, mutta viidennessä sarjassa homma hieman hajosi tuolla pallolla. Vaihdoin kiiltävään palloon ja heitin lopun nelos-viitosrimojen vaiheilta ja sain hyvän lopun, Jaana kertoili.

-       Rataolosuhde oli mielestäni selkeä pelattava. Se kuitenkin rankaisi huonoista vedoista, anteeksi ei juurikaan saanut. Kulumisessa sai olla tarkkana, että pystyi tekemään tarvittavat muutokset.