Brunswick Ballmaster Open - 2019


Järjestyksessään 49. peräkkäinen Ballmaster Open
4.-13.1.2019, Tali, Helsinki, 538 osallistujaa, 20 maasta, 1055 suoritusta


Finals Joonas Jehkinen 1

Voittaja: Joonas Jehkinen

Seura: Mainarit, Varkaus
Oli voittaessaan: 32-vuotias
Ammatti: Keilahalliyrittäjä
Vasenkätinen


Muuta: Yhdeksän viime vuoden aikana voitto olin karannut ulkomaille kahdeksan kertaa, nyt juhlavuoden ”aattona” Joonas Jehkinen palautti suomalaiset voittajien listalle. Edellinen suomalaisvoittaja oli Mika Koivuniemi vuonna 2014. Ensimmäisen kerran turnaushistoriassa nähtiin radoilla meksikolaiskeilaaja, kun Sandra Gongora saapui Taliin.


Välierät:
Jesse Kallio – Cherie Tan 200 – 264
Petteri Salonen – Joonas Jehkinen  231 – 248

Loppuottelu:
Joonas Jehkinen – Cherie Tan  234 – 213

 

Poimittua:

” – Olen miettinyt välillä, voinko koskaan olla ykkönen tässä kilpailussa. Olen kuitenkin tiennyt, että minulla on mahdollisuudet siihen ja olen yrittänyt olla ottamatta asiasta paineita. Nyt se sitten onnistui, Jehkinen sanoi voiton jälkeen helpottuneena ja liikuttuneena.

Helpotus johtui varmasti myös siitä, että neljän parhaan pudotuspelejä seurasi Talissa täysi katsomo ja keilaajat pelasivat Ylen TV-kameroiden edessä. Myös lopulta neljänneksi sijoittunut Petteri Salonen myönsi jännityksen olleen kova ratkaisupelien aikana. Saman myönsi Jehkinen.

– Onhan se erilaista. Yleensä minulle ensimmäinen sarja on haastava, niin kuin tänäänkin, kun olin pitkästä aikaa kameroiden edessä. Loppuottelussa paineita ei enää samalla tavalla ollut.
Voiton ratkaisi Jehkisen viiden kaadon loppujono tiukassa paikassa.”

Keilaaja 1/2019