BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Samu Valaranta vuoden 2021 voittoon

Vuoden 2021 Brunswick Ballmaster Open päästiin pelaamaan vihdoin elokuussa. Korona aiheutti monia rajoituksia turnauksen aikana, mutta kokonaisuus huomioiden turnaus oli olosuhteisiin nähden menestys.

YLE:n kanavalla televisioidun loppuottelun voitti Samu Valaranta, joka päihitti Tsekin, vasta 18-vuotiaan Lukas Jelinekin pistein 215-204.

Samu saavutti loppuottelupaikan voittamalla välierässä Ruotsalaisen PBA-ammatilaisen Jesper Svenssonin, pistein 210-207.

Lukas puolestaan voitti välierässä Ruotsin moninkertaisen juniorien euroopanmestarin Willam Svenssonin pistein 192-182.

Voit katsoa finaalin jälkilähetyksenä YLE Areenasta.

Round Robinin viimeisellä kierroksella, B-lohkossa Lukas Jelinek voitti Jesse Kallion korkeatasoisessa ottelussa 257-256. Ottelun voittaja tuli olemaan se, joka nappasi pudotuspelien toisen paikan round robinia hallinneen Jesper Svenssonin lisäksi. Jesper voitti B-lohkon lopulta 85 pisteellä.

Toisessa round robin lohkossa William Svensson aloitti viimeisen sarjan 11 kaadolla. William pelasi Santtu Tahvanaista vastaan jolla olisi viimeisen sarjan voitolla ja hyvällä sarjalla ollut mahdollisuus napata A-lohkon toinen TV-pelipaikka. Santtu aloitti myös kaatojonolla, mutta lopetti kaatojen tekemisen aiemmin, kun taas William jatkoi melkein päätyyn asti. Isolla sarjalla William ohitti myös Samun ja otti ykköspaikan A-lohkosta. Samu oli lohkon toinen, lopulta 16 pistettä Williamin perässä.

TV-finaalin jälkeen pelattiin vielä 300eXtran uusinta jossa ratkaistiin kuka vie 3.000 euron shekin. Uusinnassa oli mukana vain kolme keilaajaa, mutta poikkeuksellisesti 300eXtran historiassa nämä kolme keilaajaa olivat tehneet yhteensä kuusi kappaletta 300eXtraan hyväksyttyjä 300 pisteen sarjoja. Callum Simons yhden, Rasmus Endvall kaksi ja Markus Jansson peräti kolme. Niinpä uusinnassa Callumilla oli yksi, Rasmuksella kaksi ja Markuksella kolme mahdollisuutta kaatoon.

Myös Lukas Jelinek teki 300 pisteen sarjan toiseen round robin sarjaansa. Valitettavasti hän ei ollut maksanut 300eXtraa erässä millä selviytyi finaaliin eikä 300eXtra näin ollen ollut hänen kohdallaan finaaleissa voimassa.

Haluamme kiittää kaikkia keilaajia ja muita ihmisiä, jotka vierailivat Talin keilahallissa turnauksen aikana. Emme kuulleet turnauksen aikana tai sen jälkeen yhdestäkään koronatartunnasta tai edes altistumisesta, joka olisi tapahtunut Talin keilahallissa. Kiitos kaikille koronaohjeistuksen noudattamisesta!

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 334 keilaajaa jotka heittivät 711 suoritusta. Nämä ovat hyvät numerot näinä vaikeina aikoina. Tunnelma ei tietenkään ollut se totuttu mihin Brunswick Ballmaster Openissa on totuttu. Kaikilla oli kuitenkin erittäin hyvä fiilis keilata jälleen oikeaa turnausta ja saimme paljon positiivista palautetta erityisesti ulkomaalaisilta keilaajilta.

Toivottavasti näemme kaikki vuoden 2022 Brunswick Ballmaster Openissa tammikuussa!

PS. Mikäli et ole tilannut kilpakeilaajien uutiskirjettä kannattaa se tilata nyt. Muista myös rastittaa Brunswick Ballmaster Open kiinnostuksen kohteista. Toki myös muut kiinnostuksen kohteet kannattaa rastittaa.