BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

TV-pelit ulkomaalaisten kesken

Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnauksen voitto matkaa ulkomaille, sillä yksikään suomalaiskeilaaja ei yltänyt lohkossaan kolmen parhaan joukkoon.
B-lohkossa ratkaisut tapahtuivat jo ennen viimeisiä sarjoja. USA:n Matthew McNiel, Ruotsin William Svensson ja Kanadan Nathan Ruest-Lajoie tekivät peräeron muihin ja olivat käytännössä jatkoon menevä kolmikko jo ennen kahta viimeistä sarjaa. Keskinäisestä järjestyksestä he vielä pelasivat, sillä McNiel johti kolmantena ollutta Ruest-Lajoiea 25 pisteellä ja Svensson oli siinä välissä.
Välierään McNiel sitten suoraan meni. Ruest-Lajoie ja Svensson ottivat paikat välierään.

A-lohkossa peli oli tiukkaa lukuun ottamatta Marshall Kentia, joka oli mennyt menojaan kärjessä. Muista paikoista kävivät taistelua Kyle Troup, Erik Davolio, Tore Torgersen, Arnar Jonsson, Bernard Lim, Daniel Fransson ja vielä Christopher Sloan. Myös Tomas Käyhköllä oli ohut sauma pudotuspeleihin ennen kahta viimeistä sarjaa, eroa kolmanteen sijaan oli kuitenkin 78 pistettä.
Ennen viimeistä sarjaa Troup kavensi eroa Kentiin, mutta sitä oli edelleen 88 pistettä. Jonasson oli kolmantena, Tomas Käyhkö hänestä 47 pisteen päässä ja välissä jatkopaikkaa kärkkymässä olivat myös Sloan ja Davlio. Eivätkä Torgersen ja Franssonkaan liian kaukana olleet.
Kent eteni tästä lohkosta suoraan välierään, Troup sai puolivälierävastustajakseen Sloanin, joka päätösottelussaan voitti Tore Torgersenin 234-215. Tomas Käyhkön kohtalon ratkaisi 185-224 tappio Bernice Lim’a vastaan.

Seija Lankinen