BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Vierailijat mellastivat kakkososiossa

Marshall Kent finaali 2Kansainväliset kisavieraat ottivat loppukilpailun toisen osion omaksi temmellyskentäkseen. Ensimmäinen suomalaisnimi tuloslistalla on Tomas Käyhkö, joka oli 17:s tuloksella 1750. Hänen takanaan paikan jatkoon lunastivat suomalaisista myös Pasi Uotila, Teemu Putkisto ja viimeisenä jatkoon edennyt Juhani Tonteri. Putkisto onnistui toisessa sarjassaan täydellisesti ja teki kisojen neljännen 300-sarjan. Pasi Uotila, jolla on vyöllään kolme Ballmaster Open voittoa, oli suoritukseensa tyytyväinen.
- Olin ajatellut, että jos tähän asti (round robin) pääsen, se on hyvä. En ole enää niin hyvä kuin parhaina vuosinani ja nyt tarvitsisi jo olosuhteen tulla vähän vastaan ja tämä olosuhde ei todellakaan tule minua vastaan. Mutta siis, hyvä näin, Pasi totesi.

Osion parhaan tuloksen 1886 keilasi USA:n Marshall Kent. Taistelu jatkopaikoista oli jälleen kiivasta ja jatkorajalla tapahtui vielä viimeisessäkin sarjassa paljon. Daniel Fransson Ruotsista pelasti pelinsä seitsemännen sarjan 289 tuloksella, sillä viimeiseen tuli vain 180, mikä riitti pitämään hänet sisällä. Juhani Tonteri oli ennen viimeistä sarjaa 27:s, mutta 226 riitti nousuun viimeiselle jatkosijalle. Tilaa hänelle teki Jazreel Tan, joka putosi sijalta 23 ulos jatkosta 195 sarjan lopetuksella. Sitäkin pahemmin romahti USA:n Danielle McEwan, joka oli ennen päätössarjaa 17:s, seitsemännen sarjan 183 tulos sai jatkoksi 164 tuloksen ja ammattilaistähti vajosi sijalle 32. Kisaisäntä Kai Virtanen aloitti pelin 290 vyörytyksellä, mutta kuudennen ja seitsemännen sarjan tulokset 174 ja 161 romuttivat hänen haaveensa juhlaturnauksen voitosta. Samaan romukoppaan menivät Mika Koivuniemen haaveet viidennestä voitosta. Hänkin aloitti hyvin 245 ja 233, mutta sen jälkeen peli kulki tahmeasti ja lopputuloksena oli 28:s sija.
Mika Koivuniemi ei varmasti ollut tyytyväinen tähän päivään, mutta ei vaikuttanut kovin pettyneeltäkään. Olemus oli rento ja leppoisa.
- Kaksi ensimmäistä sarjaa meni hyvin, sitten tuli isoja vaikeuksia. Tuli vain kymmenen kaatoa yhteensä kolmeen seuraavaan sarjaan. Viimeisellä rataparilla olisi ollut mahdollisuus tehdä vielä iso sarja, mutta siinä oli hieman huonoa tuuria ja sitten tein vielä yhden väärän ratkaisun. Tällaista tämä on, olisi tietysti ollut mukava päästä jatkoon. Mutta, oli kyllä hieno juttu, että pääsin ainakin finaaliin ja yrittämään, se oli positiivista, ihan hyvä fiilis, Mika kertoi.

Kello 14.30 peliä jatkaa 24 parasta keilaajaa jaettuna kahteen ryhmään, joissa pelaajat kohtaavat toisensa round robin otteluin. Siitä osiosta pudotuspeleihin etenee molempien lohkojen kolme parasta.

Seija Lankinen