BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Kymmenen finalistia päätöserästä

Lauri SipiläBallmaster Openin viimeisestä karsintaerästä jatkopaikan itselleen haki kymmenen keilaajaa. 24 parhaan joukkoon eli suoraan toiselle kierrokselle heistä meni neljä, joukossaan Mika Koivuniemi. Mika metsästi jatkopaikkaa pitkin viikkoa ja oli luonnollisesti hyvin huojentunut, kun paikka heltisi.
- Jo oli aikakin, kuudennen kerran yrittämässä käynyt Mika tuumasi.
- Eikä tarvitse enää tänään keilata, sekin sopii vanhalle miehelle oikein hyvin. 20 sarjaa samana päivänä olisi ollut aika paljon ja varmasti vaikuttanut seuraavaan päivään todella paljon.
Tällaista sarjamäärää näin lyhyen ajan sisällä Mika ei ole viime aikoina kovin useasti keilannut.
- Varmaan senioreiden US Openissa viime kesänä, Mika totesi ja kertoi tuntemuksien kropassa olevan sarjamäärään nähden yllätyksellisiä.
- Itse asiassa yllättävän vähän on tuntunut nyt mitään täällä. Ei yhtään enempää kuin silloin, kun olen täällä viimeksi ollut. Se on yllättänyt positiivisesti, tosin varmaan sunnuntai-iltana tuntee tämän kropassa, Mika arveli.

Ennen turnausta Mika kertoi, että vaaditaan pääsy pudotuspeleihin, että hänelle jää reissusta jotain myös taskun pohjalle, liekö tuo jatkopaikan metsästys ollut jonkinlainen apina olkapäällä. Mika tiesi hyvin, että suomalaisyleisö odotti häneltä paljon.
- Varmasti odotti ja odotin kyllä itsekin finaaliin pääsyä vähän helpommalla. Minulla keilat ovat menneet koko ajan suoraan taakse päin, en ole saanut niitä liikkumaan oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle, niin kuin monet muut, jotka ovat täällä isoja tuloksia tehneet. Mutta, yleensä siihen on syy, miksi ei saa keiloja lähtemään, Mika avasi pelejään.
- Mietin ennen tätä erää, että tämä on todennäköisesti viimeinen kerta, kun pelaan Ballmasteria ja nyt on mahdollisuus sunnuntaina taas tehdä jotain, toivottavasti jotain oikeaa, Mika päätti.

Erän paras oli Lauri Sipilä tuloksella 1493, millä hän pudotti jo kymmenennessä erässä johdon ottaneet Niko Oksasen karsinnan kärjestä. Hänen takanaan Carsten Hansen oli toinen, 1482, ja Mika Koivuniemi sitten kolmas. Yli 1400 tuloksiin nousivat myös Vallo Lees Virosta ja Saksan Birgit Pöppler. Erässä nähtiin myös kisojen kolmas 300-sarja, jonka keilasi Tanskan Dan Östergaard Poulsen. Se ei riittänyt viemään häntä loppukilpailuun, hän oli karsinnan 98:s tuloksella 1340.

Jatkoraja 60 parhaan joukkoon on 1378, viimeisen paikan otti Ruotsin Daniel Fransson. Suoraan toiselle kierrokselle mentiin pistein 1415, sen teki Norjan Tore Torgersen. Eristä 1-9 paikan hankkivat Heidi Manninen, Mika Luoto ja Tero Virtanen, keskiviikon eristä Jaakko Neuvonen, Markus Jansson ja Nathan Ruest-Lajoie ja torstailta Lee Cocker, David Simard ja Juho Rissanen.

Kolme viimeistä jatkajaa haettiin desperadosta, he ovat Matthew McNiel, Saku Konttila ja Mikkel Sörensen. Tero Virtanen oli tuloksissa kolmas, mutta hänellä oli jatkopaikka jo hankittuna erien 1-9 kolmen parhaan joukosta.
Ilta jatkuu nyt 48 pelaajan voimin finaalin ensimmäisen kierroksen kuuden sarjan pelillä.

Seija Lankinen