BBO2021 logo 500

Jari Ratia sunnuntai-iltapäivän tehokkain

Jari Ratia 6

Talissa keilattiin sunnuntaina iltapäivällä Ballmaster Openin seitsemäs karsintaerä. Tehokkain mies siinä oli Bayn Jari Ratia. Pistein 1382 hän tarrasi kiinni loppukilpailupaikkaan. Eilen hän kävi ensimmäisen kerran BM-radoilla ja jäi tulokseen 1185. Se toi muutamia muistoja pintaan.
- En ole kolmeen vuoteen täällä selvittänyt cuttia ja olinkin jo kysymässä sellaista leimaa paperiin, että saa aina seitsemännen pelin ilmaiseksi, Jasu naurahti. Tänään peli sujui alusta loppuun hyvin.
- Pelasin täsmälleen samat radat tänään kuin eilen ja tiesin mitä on tulossa. Hallin loppupään ja alkupään radoissa on todella isot erot. Eilen tuli sitten vähän liian ylös ja rupesin vielä heittämään hiljempaa. Siten en saanut oikein palloa menemään keiloissa läpi. Tänään yritin pysyä niin ylhäällä kuin mahdollista ja pelata suoraviivaisesti, Jasu avasi peliään.
- Myös suorittaminen oli tänään paljon parempaa kuin aikoihin, tyytyväinen mies päätti.

Tämä erä oli erikoiserä naiskeilaajille, palkinnoille keilasivat Heidi Manninen (kuvassa keskellä)1340, Reija Lundén (vasemmalla) 1298, ja Nina Haavisto, 1222.

Erässä keilasi myös yksi suomalaisen naiskeilailun legendoissa, 86-vuotias Seija Nurmi Turun Kaisoista. Jo liki 60 vuotta aktiivisti keilaava Seija on Ballmaster Openin naisten kilpailun voittaja vuodelta 1986 ja osallistuminen juhlakilpailuun oli hänelle itsestään selvyys. Siis melkein itsestään selvyys.
- Olin sairaalassa ja tiputuksessa viisi päivää juuri ennen joulua. Olin kyllä päättänyt, että tänne tulen vaikka mikä olisi. Näin sitten vielä unta, että Metson Leena kertoi minulle, että hän on peruuttanut minun varaukseni tänne. Kyselin siinä unessa, että mitä sinä nyt menet sitä peruuttamaan, Seija nauraa hersyvästi.

Pitkästä iästään huolimatta Seija Nurmi on edelleen fyysisesti hyvässä kunnossa ja keilaa paljon.
- Fyysinen kuntoni on ihan hyvä ja tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun olin sairaalassakin. En minä paljon mitään muuta tee kuin keilaan, välillä viisikin kertaa viikossa. Kävelen kyllä paljon ja aamuisin kotona jumppaan ja venyttelen, Seija kertoo kunto-ohjelmastaan. Tällä kaudella hän on keilannut jo yli 100 sarjaa.
- Joo, ja se on aika vähän. Olen keilannut kolmesataa sarjaa kaudessa viime aikoina. Ajattelin kyllä, että jos täällä 900 saan rikki, niin hyvä on. Minulle oli tärkeää se, että on hyvä fiilis ja kivat pelikaverit. Ja sitä se kyllä olikin. Minun parinikin oli oikein mukava. Täytyy kyllä sanoa, että suurin osa nuorista keilaajistakin on ihan mukavia, eivätkö katso näitä minun ryppyjäni, iloinen Seija virnistää.

Seija Nurmi 2Kai Virtanen kävi juttutuokiomme aikana kutsumassa Seijan torstaina pelattavaan juhlaerään, joten hänet nähdään radoilla silloin muiden legendojen kanssa.
- Tulen tosi mielelläni tapaamaan tuttuja. Niitä riittää ja paljon on ulkomaillakin pelikavereita, kun käyn aina senioreiden EM-kilpailuissa. Nyt menen jo 28. kerran niihin kisoihin ensi kesänä. Mutta varmasti on täälläkin paljon juttukavereita ja tuttuja vuosien varrelta, Seija päättää.

Matemaattiset ennusteet jatkoon nyt, kun suorituksia on 496 ovat; 60 parhaan joukkoon 1321, 24 parhaan joukkoon 1367 ja 1-9 eristä 1319.
- Sitä, mihin nämä rajat tulevat asettumaan, on vaikea sanoa. Tulostaso voi muuttua loppuviikosta. Näiden 1-9 erien osalta uskon vahvasti, että raja tulee olemaan alle 1350:n, Kai Virtanen totesi.

Seija Lankinen

 

Parhaat naiset