BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Virtanen puhkaisi 1400 rajan

Kai Virtanen uusiBrunswick Ballmaster Openin karsinnassa päästiin uudelle sataluvulle, kun turnausisäntä ja vuoden 1995 voittaja Kai Virtanen merkkautti taululle numerot 1436. Sillä tuloksella hän kuittasi voiton senioreille suunnatussa erikoiserässä ja sysäsi Juhani Tonterin karsinnan kärkipaikalta. Samaan syssyyn tuli myös paikka ensi lauantai-iltana alkavaan loppukilpailuun.

Seniorierässä palkinnoille venyivät myös Virtasen tavoin viime vuonna senioreiden MM-kilpailuissa keilannut Mika Luoto (alakuvassa vasemmalla) ja aiemmin noissa samaisissa kilpailuissa Suomea edustanut Mika Oksanen (alakuvassa oikealla). Luoto keilasi tuloksen 1367, Oksanen 1349.

Kai Virtanen on Oy Bowling Ab:n toimitusjohtaja ja koko Ballmaster Open-orkesterimme kapellimestari. Hänellä on ollut kiireinen syksy järjestelytöissä, jotka sisältävät paljon sellaista puuhaa, joka ei juuri ulospäin näy. Pohjatyöt oli saatu hyvään jamaan ennen kisan alkua ja nyt Kaitsu on voinut rennon oloisena seurata pelejä ja käydä itsekin jo useamman kerran yrittämässä loppukilpailupaikan lunastamista.
- Tämä oli neljäs peli, Kaitsu kuittaa.
Kolme aikaisempaa peliä olivat antaneet osviittaa ja valmiudet isoon tulokseen.
- Periaatteessa koko ajan on ollut suht helppo päästä taskuun, se ei ole ollut suuri haaste. Toisessa pelissä oli alussa vaikeuksia, kun pelasin liian laidasta breikkiin ja pallo ylireagoi ja tuli reikiä. Edellisessä pelissä tein alkuun ratkaisun, että pelaan vähän himmeämmällä pallolla ja enemmän öljyn päältä. Aikaisemmissa peleissä myös vaihtelin palloja enemmän. Nyt lähdin toteuttamaan sitä samaa alkua ja keilasin samalla pallolla koko pelin. Yritin heittää mieluummin vajaampia osumia, koska keilojen reaktio on totutusta vähän erilainen, kun öljyä on se 50 jalkaa. Käytännössä kahden-kolmen ruudun välein myös pyyhin pallon kostutetulla pyyhkeellä tarkoituksena hidastaa öljyn imeytymistä palloon. Se tietenkin pitää tehdä niin, ettei se hidasta peliä, Kaitsu hymyilee.

Kaitsun rento olemus on kiinnittänyt hallissa monen huomiota, mies näyttää nauttivan ilman stressiä 50-vuotisjuhlaturnauksen tunnelmasta.
- En ole kymmeneen vuoteen ollut näin rento Ballmaster Openin aikana. Ainahan meillä on ollut hyvä organisaatio, mutta nyt on vielä hieman enemmän pystytty laittamaan paukkuja turnaukseen. On vähän enemmän ihmisiä tekemässä ja oma juokseminen on jäänyt vähemmälle. Ja onhan tätä nyt jo tehty monta vuotta, joten kyllähän sekin auttaa, Kaitsu kertoo. Jatkosuunnitelmatkin hänellä ovat selkeät.
- Juhlaerässä tietenkin pelaan ja mahdollisesti lauantaina yhden kerran. Ihan sen takia, että lauantain erät edustavat sitä, millainen ratojen muutos tulee olemaan sitten loppukilpailussa. Muuten keskityn järjestelyhommiin, Kaitsu päättää.
Tänään keilataan vielä yksi erä ja sen jälkeen julkistetaan jälleen laskennalliset rajat loppukilpailuun.

Seija Lankinen

Iloiset seniorit