BBO2021 logo 500

Jäähdyttelijä Pekka Mäyry eränsä paras

Timo Palermaa ja Pekka Mäyry

Ballmaster Openin toinen kisapäivä aloitettiin alle 200 keskiarvon keilaajien erikoiserällä. Palkinnoille keilasivat Carl Kinnunen Virosta, 1277, kannoillaan suomalaisnaiset Heidi Manninen ja Petra Eriksson-Sola pistein 1253 ja 1251. (kuvassa alhaalla)

Kovimmat pisteet taululle löi yli 200 keskiarvon mies, Pekka Mäyry (kuvassa livelähetysryhmään kuuluvan Timo Palermaan haastattelussa) Lohjan RäMeestä. Keilaajana tällä hetkellä jäähdyttelijän statuksella viihtyvä Mäyry pakersi kuuteen sarjaan 1330 lukeman. Mäyry kuului aikanaan RäMen vakiomiehitykseen ja oli muutenkin tuttu kasvo kaikenlaisissa kilpailuissa, mutta nyt siis keilailu on hänelle hiljaiseloa.
- Epäilisin, että jotain kolmesta neljään kautta olen keilannut vähemmän. RäMen liigamiesrinki ei ole kauhean leveä eli hätämiehitykseen minua on viime kaudet pyydetty ja nyt se on osoittautunut jo jatkuvaksi pestiksi. Tosin ennen tätä olin ihan vapaaehtoisesti yhden kisankin heittämässä, ihan treeninä. Välillä tuntuu, että keilailu voisi olla ihan kivaakin, mutta lopullista hurahtamista takaisin lajiin ei ole tullut, Pekka kertoo.
- Tämähän oli nyt hyvä kokemus, joka voisi vähän viedä eteenpäin sitä, että lajiin taas innostuisin.

Ballmaster Openiin Mäyry osallistui yhtenä erän 25:sta RäMen pelaajasta. Seura halusi juhlistaa 50-vuotiskilpailua isolla panoksella. Myös Pekka Mäyry lähti mukaan innostuneesti ja myös vapaaehtoisesti.
- Nyt kun oli tällainen erikoistilaisuus, missä oli paljon meidän hienon seuran porukkaa, niin ei minua korvalehdestä tarvinnut tänne retuuttaa, Pekka hymyilee.
Syttyikö sitten innostuksen liekki niin suureksi, että hän tulisi vielä uudelleen tämän vuoden Ballmaster Openia pelaamaan, jää nähtäväksi. Miettimään tämän päivän tulos ja peli hänet ainakin sai.
- Voi, kun tuota tulostasoa voisi jotenkin kristallipallolla ennustaa. Jos tulosta pitäisi tuosta vielä sata pistettä parantaa, niin sitten ei. En minä tuosta mielettömän paljon isompaa peliä pysty väkisin tekemään. Sitä kristallipalloa ei ole, joten uskon tuon katsojan roolin olevan minulle ihan sopiva homma. Mutta, kunhan nyt käydään kotona ja katsotaan millaisia ajatuksia sitten on, Pekka jätti vielä hieman ovea auki.

Lauantain toinen erä, joka alkaa kello 14.00 on alle 185 keskiarvon pelaajien erikoiserä, jossa jälleen palkitaan tämän pelaajaryhmän kolme parasta erikoispalkinnoin.

Seija Lankinen

Alle 200 kolme parasta