BBO2021 logo 500

Juuso Tiainen vasuroi kärkeen

Juuso Tiainen 149. Brunswick Ballmaster Open käynnistyi perjantain Early Bird erällä, jossa kaikkiaan 68 keilaajaa kävi avaamassa karsinnan. Kovimmat lukemat, 1493, taululle hakkasi koko kauden hienossa vireessä ollut Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen. Tiukan vastauksen Tiaiselle antoi Varkauden Mainareiden Juho Rissanen, joka jäi kärkimiehestä vain kahdella pisteellä. Tamperelaista TKK:a edustava nuori Jarno Lahti keilasi niin ikään hienot pisteet 1438. Samalle satalukemalle venytti myös Rissasen seurakaveri Joonas Jehkinen, 1412. Kovaa pelanneen kärjen takana oli sitten jo rauhallisempaa, erässä viidenneksi keilannut Turun TPS:n Juuso Rikkola, 1355.

 

Pitkiä kaatojonoja nähtiin ja 300-sarjaakin päästiin muutamaan otteeseen jännittämään. Lähimmäs pääsi Joonas Jehkinen, joka 11 kaadon jälkeen epäonnistui niin, ettei pallo tavoittanut ykköskeilaa ja sarjaksi 298. Näin 3.000 euron palkinto ensimmäisestä täysosumasta odottaa vielä ottajaansa.

Kärkikolmikon peliesitykset antavat hyvän kuvan tämän vuoden kilpailuolosuhteesta Talissa, sillä kaikki kolme keilaavat hyvinkin erilaisilla tyyleillä. Tiainen on vasenkätinen, Rissanen oikeakätinen ja Lahti heittää oikealta puolelta kahdella kädellä. Avauserä näytti, että hyvinkin erilaisilla tavoilla pystyy tekemään tulosta, heittämällä suoraan tai sitten isommalla kierteellä.

Juuso Tiainen (29) on keilannut hyviä tuloksia Talissa aiemminkin, ei kuitenkaan Ballmaster Openissa.
”Oma Ballmasterin ennätys parani nyt parisataa pistettä. Viime vuonna heitin parhaaseen peliini 1295, vaikka pelaaminen tuntui helpommalta kuin nyt. Silloin jäi paljon nurkkia, nyt keilat lähtivät alusta asti taskuosumista hyvin ja sitä kautta heitto pysyi rentona”, Tiainen tuumi.

Tämän vuoden olosuhde oli Tiaiselle hieman erilainen kuin hän oli ennakkoon ajatellut.
”Olen tässä hallissa aina vähän hyötynyt siitä, että pelipaikka on kakkosmerkin kohdalla. Nyt oletin, että se on poissa, kun tehdään tuplapesu, mutta ei sitten niin ollutkaan. Se, että tehdään tuplapesu, on mielestäni hyvä asia, se vie pois paljon spekulaatiota. Kun rata on kahteen kertaan pesty, se on takuuvarmasti puhdas”, Lahdessa keilahalliyrittäjänä toimiva Juuso kertoi.


Brunswick Ballmaster Open kokoaa tänäkin vuonna Taliin paljon keilaajia sekä yleisöä. Monien lajin ystävien vuosi alkaa aina Ballmaster turnauksella. Juuso Tiainen antaa kisalle suuren arvon. ”Se on vähän ikävää, että Jenkit eivät nyt tulleet, mutta tasokas kisa on joka tapauksessa luvassa. On ihan äärettömän hienoa, että tällainen kisa vielä on olemassa. Lajille tämä kisa on iso asia, tuleehan tänne myös paljon ihmisiä vain katsomaan ja hengailemaan. Tämä on se juttu, mitä keilailuun tarvittaisiin enemmänkin”, Juuso totesi.

Seija Lankinen