BBO2021 logo 500

Kaksi karkasi finaalin kakkosvaiheessa

Brunswick Ballmaster Openin loppukilpailun kakkosvaiheessa kaksi keilaajaa otti pienen, tai melko suurenkin, eron muihin. Malesian Rafiq Ismail ja Suomen Kimmo Lehtonen ovat omalla tuhatluvullaan kahdeksan sarjan jälkeen.

Radoille asettui 36 keilaajaa, joista 16 oli luvassa paikka round robiniin. Nyt olivat kyseessä turnauksen parhaat, joten keilojen odotettiin saavan kyytiä, eikä tässä petytty. Kolmesatasta ei nähty, mutta useamman kerran sitä päästiin yrittämään kymppiruutuun saakka. Alkuvaiheessa joukkoa veivät Malesian Jane Sin Li ja Ruotsin Jesper Svensson, mutta pelin kehittyessä kärkeen nousivat toinen malesialainen, Rafiq Ismail ja Suomen Kimmo Lehtonen. Ismail sai lopulta mahtavan tuloksen 2087 kahdeksaan sarjaan, keskiarvo 260,9. Hänen viisi viimeistä sarjaansa olivat 279, 267, 279, 276 ja 279. Paikkopallolla ei juuri ollut käyttöä. Lehtonen lopetti jopa vielä hurjemmin, mutta jäi kakkoseksi pistein 1058 (257,3). Kimmon viimeiset kolme sarjaa olivat 279, 278 ja 289.

Näiden kahden hurjastelu jätti Svenssonin sadan pisteen päähän, 1977.

16 parhaan joukkoon vaadittiin tulos 1798 (224,8). Tuolla paikalla oli Jesse Ahokas. Hänen lisäkseen suomalaisista jatkoon keilasi vain Joonas Jehkinen pistein 1865 (233,1). Tämä oli tietysti pettymys kotiyleisölle.

Jatkoon päässeet jaetaan kahteen ryhmään, jotka jatkavat näihin pisteisiin seitsemän sarjan round robinin. Ryhmässä A keilaavat Ismail, Sin Li, Danielle McEwan, Cherie Tan, Jake Peters, Carsten W. Hansen, James Gruffman ja Ahokas.

B-ryhmän pelaajat ovat Lehtonen, Svensson, Bill O’Neill, Jehkinen, Anthony Simonsen, Martin Paulsson, Alex Liew ja Gaetan Mouveroux.

Round robinin jälkeen kummankin ryhmän kaksi parasta menee televisioitavaan välierään.

 

Finaalin kakkosvaiheen kärkikolmikko, vasemmalta Kimmo Lehtonen, Rafiq Ismail ja Jesper Svensson.

Finaali step2