BBO2021 logo 500

Dramatiikkaa jatkorajalla

Brunswick Ballmaster Openin loppukilpailun ensimmäinen vaihe sai dramaattisen lopun, kun viimeisen jatkajan ja ensimmäisen putoajan paikka jouduttiin ratkaisemaan uusinnalla.

36 keilaajan kuuden sarjan kisan luonne oli sen verran erikoinen, että voittaminen ei ollut tärkeää, vaan häviämisen välttäminen, sillä 24 parasta jatkaa kisaa huomenna nollilta ja 12 muuta pakkaavat kassinsa ja lopettavat siihen. Tietysti paras tapa välttää häviämistä on voittaa. Tätä periaatetta noudattivat Joonas Jehkinen ja Pasi Uotila tekemällä matkalla 300 sarjat. Pasi teki täysosumansa avulla parhaat pisteet, 1515. Jehu sen sijaan hyytyi viimeisessä sarjassa ja jäi lukemiin 1462 ja neljännelle sijalle. Jatkoon kuitenkin. Siihen väliin keilasivat Juho Rissanen 1503 ja Danielle McEwan, 1498.

Kuuden sarjan jälkeen todettiin, että Martin Larsen ja Magnus Lönnroth päätyivät tasapisteisiin 1296, ja kun miesten sijaluvut olivat 24 ja 25, jouduttiin tuo tilanne ratkaisemaan 9. ja 10.-ruutujen uusinnalla. Sen aloitti Lönnroth hyvällä pesäkaadolla. Larsen sen sijaan veti vajaaksi ja tyytyi paikkoon. Viimeisen ruudun aloituksen Martin kaatoi, mutta seuraava heitto meni paksuksi ja kahden ruudun tulos oli 40. Lönnroth ratkaisi pelin toisella kaadollaan ja teki vielä kolmannenkin varmemmaksi vakuudeksi. Mankun pisteet olivat 58 ja jatkopaikka sunnuntaille plakkarissa.

Nyt jatkoon keilanneet 24 pelaajaa ja karsinnan 12 parasta jatkavat loppukilpailua sunnuntaiaamuna klo 10.00.

 

Vasemmalla 300-veljekset Joonas Jehkinen ja Pasi Uotila. Oikealla "riitapukarit" Magnus Lönnroth ja Martin Larsen

300setUusujat