BBO2021 logo 500

Loppukirillä jatkoon tai ei

Brunswick Ballmaster Openin perjantai-illan karsintaerä oli tasainen ja huipentui jännittävään viimeiseen sarjaan. Siinä nähtiin kolme keilaajaa kirimässä loppukilpailuun – ehkä. Karsintaraja nousee, joten tuloksen 1400 riittävyydestä ei ole tietoa. Erässä nähtiin myös kilpailun kuudes kolmesatanen.

Jo totuttuun tapaan nähtiin kovia aloituksia. Tällä kertaa näytti vahti laantuvat useimmilta jo melko aikaisessa vaiheessa. Ainoa, joka piti tahtia yllä koko ajan, oli Ruotsin suomalainen Filip Wilhelmson. Nuorukainen takoi kovaa sarjaa toisensa perään ja viiden jälkeen näytti hänen loppukilpailupaikkansa varmalta. Viimeisessä sarjassa hän kuitenkin ajautui vaikeuksiin, mutta pystyi lopussa keräämään itsensä 192 sarjaan, mikä riitti erävoittoon tuloksella 1416. Tuolla irtoaa myös loppukilpailupaikka. USA:n Danielle McEwan on jo muutaman kerran ollut hyvässä vauhdissa, mutta hiipunut pois. Niin näytti tälläkin kerralla käyvän, vaan nainen keräsi itsensä ja paukutti viimeiseen sarjaan 257 ja nousi tulokseen 1415 ja mukaan lauantai-iltana alkavaan finaaliin. Vastaavaan loppukiriin pystyi myös Juho Rissanen, 256 ja yhteensä 1408. Ihan sama oli tyyli Ruotsin ihmevasuri Jesper Svenssonilla, viimeiseen 249 ja tulokseksi 1402. Riittävätkö Juhon ja Jepen tulokset finaaliin, ei ole vielä varmaa.

Se on varmaa, että Matias Luosujärven tulos 1224 ei sinne piisaa, mutta kun hän teki matkalla täydellisen 300 sarjan, on mies varmasti tyytyväinen. Lisäksi hän pääsee uusimaan 300-eXtran voitosta ja siellä on palkintona 2000 euroa.

Filip Wilhelmsson, 22-vuotias eskilstunalainen, kertoili pelistään:

- Tämä oli toinen yritykseni. Edellisen jälkeen muutin hieman pallojeni pintaa. Kun radat hidastuivat, olin vaikeuksissa viimeisessä sarjassa. Kaverini neuvoi minua vaihtamaan palloa ja se onnistui. Tästä on kiva lähteä jatkamaan, Filip tuumasi.


Erän kolme parasta keilaajaa vasemmalta Juho Rissanen, Filip Wilhelmsson ja Danielle McEwan. Oikealla Matias Luosujärjvi tuulettaa täysosumaansa.

erä 13Matias 300