BBO2021 logo 500

Pontus Andersson vei niukasti kymppierän

Tasainen ja laadukas oli Brunswick Ballmaster Openin kymmenes karsintaerä. Kahden pisteen sisään sopivat Ruotsin Pontus Andersson 1439, Malesian Timmy Tan 1439 ja Suomen Juhani Tonteri 1437.

Parhaan alun erään sai Ruotsin Ida Andersson sarjallaan 279. Hän kuitenkin putosi hankaluuksiin heti seuraavassa sarjassa ja jäi kauas kärjestä. Johdon otti Tonteri, joka kiikkuikin sitten loppuun saakka aivan listan alkupäässä. Pelin puolivälissä ykköspaikan otti haltuunsa Tan, joka edellisessä erässä tekemästään täydellisestä sarjasta huolimatta ei saanut silloin finaalitulosta. Nyt mies paukutti kolme sarjaa päälle 250 ja lähti parhaana viimeiseen sarjaan. Siinä hän sai vain 201 ja lopputuloksen 1439. Se ei riittänyt erävoittoon, sillä Andersson veti kovan lopun ja viimeisellä sarjallaan 220 kiipesi tasatulokseen Tanin kanssa. Tuon paremman viimeisen sarjansa myötä Andersson vei erän voiton. Tonteri pysyi kärkitahdissa mukana, vaan sai kokoon kaksi pistettä edellisiä vähemmän, 1437.

Muita 1400 tuloksia ei erässä tehty, mutta viisi kertaa päälle 1380, eli karsintaraja sen kun nousee.

Pontus Andersson jutteli pelistään seuraavaa:

-       Tämä on kuudes kerta, kun olen keilaamassa Ballmasteria, tykkään tästä kisasta. Tämä suoritukseni oli ensimmäiseni.

-       Olosuhde on siinä mielessä helppo, että taskuun voi heittää usealla eri tavalla. Kaataminen on eri juttu. Aloitin suhteellisen tiukkaa linjaa heikolla pallolla. Neljännessä sarjassa tuli ongelmia, kun siirryin ylemmäs. Menin sitten vieläkin ylemmäs ja käytin isoa koukkua. Näin sain paremman reaktion.

Kolme parasta keilaajaa vasemmalta Pontus Andersson, Timmy Tan ja Juhani Tonteri.

Erä 10