BBO2021 logo 500

Brunswick Ballmaster Open 2021 - INFO

Brunswick Ballmaster Open on Euroopan tunnetuin keilailuturnaus. Turnaus on pelattu vuodesta 1971 alkaen ja nyt vuonna 2021 on vuorassa 51. peräkkäinen turnaus. Vuodesta 1974 alkaen turnaus on pelattu ainutlaatuisessa ympäristössä Talin keilahallissa. Brunswick Ballmaster Open on ollut osa Euroopan kiertuetta koko kiertueen historian ajan ja on osallistujamäärällä mitattuna kiertueen suurin turnaus. Vuoden 2020 juhlaturnauksen kokonaispalkintopotti, 150.200 euroa oli tiettävästi suurin ikinä Euroopassa jaettu palkintopotti. Vuoden 2020 juhlaturnaus keräsi myös ennätyksellisen osanottajamäärän. Yhteensä 690 eri pelaajaa, 28 eri maasta ympäri maailman. Nämä pelaajat pelasivat yhteensä 1334 suoritus 10 päivää kestäneen karsinnan aikana.

Vuosi 2021 on alkanut ja tammikuussa pelattava Brunswick Ballmaster Open on jouduttu siirtämään tulevaisuuteen. Uusi ajankohta on elokuussa ja nykyisen koronatilanteen valossa toteutuminen näin kesän alussa näyttää erittäin todennäköisesltä. Mikäli sinulla on varauksia ne on siirretty varaustasi mahdollisimman hyvin vastaavaan erään elokuulle. Ole hyvä ja tarkista varauksesi. Mikäli haluat tehdä muutoksia varauksiin on se tietenkin mahdollista. Tee muutokset mahdollisimman pian, koska osaan pelieristä on jo useita pelaajia jonossa.

Koronatilanteen seurauksena turnaus pelataan pienempänä kuin vuosiin, mutta silti se on normaalioloihinkin verrattuna yksi euroopan suurimpia keilaturnauksia. Koska palkintoja on jouduttu pudottamaan, on myös pelimaksuja pudotettu. Viimeinen karsintaerä pelataan lauantaina 21.8.2021 klo 14:00. Tämän jälkeen pelataan vielä Desperado. Karsinnan ja desperadon perusteella loppukilpailuun selviää yhteensä 48 keilaajaa joista 3 selviytyy ensimmäisten kahdeksan (8) karsintaerän perusteella, kaksi erien 9-11 ja kaksi perjantaina pelattavien erien 12-14 perusteella. Varsinaisen karsinnan päättymisen jälkeen pelataan vielä Desperado lauantaina noin klo 17:30. Desperadosta yhden sarjan perusteella finaaliin selviää 3 parasta. Karsinnan 16 parasta selviytyvät suoraan finaalin toiseen vaiheeseen. Finaalin ensimmäinen vaihe, jossa pelaavat sijoille 17-48 sijoitetut pelaajat, alkaa jo lauantai-iltana klo 19:30. Tarkemman aikataulun löydät peliajat-sivulta.

Turnauksen virallisena kisahotellina toimii Hilton Hotelli Kalastajatorppa. Lisäinfoa ja hinnat hotelli-sivulta.

Euroopanlaajuisesta koronatilanteesta ja sen mahdollisista muutoksista johtuen eivät euroopankiertueen normaalit peliaikojen peruutussäännöt ole voimassa vaan ensimmäisen/ainoan peliajan voi peruuttaa ilman pelkoa sanktioista. Peliaika tulee silti peruuttaa mahdollisimman hyvissä ajoin eikä esim. samana päivänä. Uusintojen peruutuksessa on normaali käytäntö ja sen voi peruuttaa ennen erän alkua ja pelimaksu tulee olla maksettu viimeistään puoltatuntia ennen erän alkua tai pelipaikka annetaan seuraavalle jonossa.
Koronatilanne voi pahimmillaan peruuttaa koko turnauksen, mutta tämän vuoden turnaus on järjestetty niistä lähtökohdista, että ulkomaalaisia pelaajia ei ole pakko saada paikalle. Riittää, että suomalaiset keilaajat osallistuvat lähes normaalilla aktiviteetilla. Nyt voi olla myös ainutkertainen tilaisuus selviytyä Brunswick Ballmaster Openin finaalipeleihin, koska karsintaraja jää varmasti ainakin jonkinverran normaalia tasoa alemmaksi.
Rataolosuhde vuoden 2021 turnauksessa on 45 jalkaa pitkä. Radat pestään kahteen kertaan ennen jokaista erää.

Uusi pallosääntö on astunut voimaan Suomessa ja koko maailmassa syksyllä 2020. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa sitä, että palloja joissa on ns. tasapainoreikä ei enää saa käyttää ja toisaalta heitto joka heitetään käyttämättä kaikkia palloon porattuja reikiä on heittämistä laittomalla pallolla, koska käyttämätön reikä tulkitaan tasapainoreijäksi. Säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Ne vastaavat sisällöltään USBC:n voimassaolevia pallosääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Brunswick Ballmaster Openissa on voimassa lisäksi European Bowling Tourin (EBT) sääntöjen mukainen rajoitus koskien pallon pinnan muuttamista sarjojen välissä. Säännön voit lukea täältä, mutta käytännössä se tarkoittaa, että kaikenlaisten pallon pintaa muuttavien välineiden käyttö sarjojen välissä on kielletty. Niitä voidaan käyttää vielä harjoittelun aikana, mutta ei enää sen jälkeen.

 

Tilaa kilpakeilaajan uutiskirje saadaksesi tärkeät tiedotteet liittyen menossaolevaan ja tuleviin Brunswick Ballmaster Open -turnauksiin. Paina TÄSTÄ!