BBO2022 LOGOvalkoinentausta800

Brunswick Ballmaster Open 2023 - INFO

Brunswick Ballmaster Open on Euroopan tunnetuin keilailuturnaus. Turnaus on pelattu vuodesta 1971 alkaen ja nyt vuonna 2023 on vuorassa 53. peräkkäinen turnaus. Vuodesta 1974 alkaen turnaus on pelattu ainutlaatuisessa ympäristössä Talin keilahallissa. Brunswick Ballmaster Open on ollut osa Euroopan kiertuetta koko kiertueen historian ajan ja on osallistujamäärällä mitattuna kiertueen suurin turnaus. Vuoden 2020 juhlaturnauksen kokonaispalkintopotti, 150.200 euroa oli tiettävästi suurin ikinä Euroopassa jaettu palkintopotti. Vuoden 2020 juhlaturnaus keräsi myös ennätyksellisen osanottajamäärän. Yhteensä 690 eri pelaajaa, 28 eri maasta ympäri maailman. Nämä pelaajat pelasivat yhteensä 1334 suoritusta 10 päivää kestäneen karsinnan aikana.

Vuosien 2021 ja 2022 turnaukset pelattiin poikkeuksellisissa oloissa johtuen Suomessa ja maailmalla jylläävästä koronapandemiasta. Nyt pandemia on pitkälti voitettu, mutta maailmaa ja meitä on kohdannut uudet haasteet. Venäjän, melkein vuosi sitten aloittama hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin. 

Vuoden 2023 turnaus tulee olemaan yksi suurimmista Eurooppa Tourilla myös vuonna 2023. Viimeinen karsintaerä pelataan lauantaina 14.1.2023 klo 14:00. Karsinnan ja desperadon perusteella loppukilpailuun selviää yhteensä 48 keilaajaa joista 3 selviytyy ensimmäisten kahdeksan (8) karsintaerän perusteella, kaksi erien 9-11 ja kaksi erien 12-14 perusteella. Varsinaisen karsinnan päättymisen jälkeen pelataan vielä Desperado lauantaina noin klo 17:30. Desperadosta yhden sarjan perusteella finaaliin selviää 3 parasta. Karsinnan 16 parasta selviytyvät suoraan finaalin toiseen vaiheeseen. Finaalin ensimmäinen vaihe, jossa pelaavat sijoille 17-48 sijoitetut pelaajat, pelataan lauantai illalla klo 19:30. Tarkemman aikataulun löydät peliajat-sivulta.

Turnauksen virallisena kisahotellina toimii Hilton Hotelli Kalastajatorppa. Lisäinfoa ja hinnat hotelli-sivulta.

Rataolosuhde

Uusi pallosääntö on astunut voimaan Suomessa ja koko maailmassa syksyllä 2020. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa sitä, että palloja joissa on ns. tasapainoreikä ei enää saa käyttää ja toisaalta heitto joka heitetään käyttämättä kaikkia palloon porattuja reikiä on heittämistä laittomalla pallolla, koska käyttämätön reikä tulkitaan tasapainoreijäksi. Säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Ne vastaavat sisällöltään USBC:n voimassaolevia pallosääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Brunswick Ballmaster Openissa on voimassa lisäksi European Bowling Tourin (EBT) sääntöjen mukainen rajoitus koskien pallon pinnan muuttamista sarjojen välissä. Säännön voit lukea täältä, mutta käytännössä se tarkoittaa, että kaikenlaisten pallon pintaa muuttavien välineiden käyttö sarjojen välissä on kielletty. Niitä voidaan käyttää vielä harjoittelun aikana, mutta ei enää sen jälkeen. Hyväksytyn pesuaineen käyttö pelin aikana on sallittu.

 

Tilaa kilpakeilaajan uutiskirje saadaksesi tärkeät tiedotteet liittyen menossaolevaan ja tuleviin Brunswick Ballmaster Open -turnauksiin. Paina TÄSTÄ!