Brunswick Ballmaster Open - 2018


Järjestyksessään 48. peräkkäinen Ballmaster Open
5.-14.1.2018, Tali, Helsinki, 550 osallistujaa, 24 maasta, 1129 suoritusta


Jane Sin Li 2018 nettikoko
Voittaja: Jane Sin Li

Malesia
Oli voittaessaan: 25-vuotias
Ammatti: Keilaaja
Oikeakätinen


Muuta: Vuoden 2018 turnauksessa rikottiin kaikki osallistujaennätykset, uudet lukemat ovat nyt 550 keilaajaa ja 1129 suoritusta. Tämän vuoden kilpailu oli myös kaikkien aikojen kansainvälisin, kun radoille asteli keilaajia 24 eri maasta. Kansainvälistyminen on näkynyt myös tuloksissa, sillä kahdeksan viime vuoden aikana voitto on karannut ulkomaille seitsemän kertaa.


Välierät

Bill O’Neill - Jane Sin Li  238 - 247
Cherie Tan - Kimmo Lehtonen 211 - 268

Loppuottelu                                                          

Jane Sin Li - Kimmo Lehtonen 277 - 175Poimittua:

”Brunswick Ballmaster Open oli jälleen komeaa katseltavaa, jopa mahtavampaa kuin aikoihin. Osallistujien taso oli 48-vuotisen turnaushistorian parasta. Kierrehirmujen joukossa voiton vei perinteisellä tekniikalla keilaava nainen, Jane Sin Li Malesiasta. Kimmo Lehtonen puolusti isäntämaan mainetta kakkossijallaan.”

”Ensimmäisessä välierässä televisiolamppujen alla kohtasivat O’Neill ja Sin Li. Jenkki aloitti 6-10 klipillä ja se muodostui lopulta kohtalokkaaksi. Vaikka O’Neill rullasi neljännestä ruudusta alkaen kuusi kaatoa, ei se piisannut, kun Sin Li vastasi viidellä kaadolla viidennestä ruudusta lähtien. Kun Billin kaatoputki katkesi seiskakeilaan viimeisessä ruudussa, riitti Janelle ysipaikko 247-238 voittoon ja loppuottelupaikkaan.

Toisessa välierässä tuota paikkaa ratkoivat vasurit Cherie Tan ja Kimmo Lehtonen. Tuo matsi ei kauaa vanhennut, sillä Kimmo sai hyviä heittoja ja hänen pallonsa toimi, kuin unelma. Kahdeksan kaatoa alusta oli aivan liikaa singaporelaiselle, joka sai ensimmäisen tuplansa vasta kymppiruutuun. Sarjatuloksin 268-211 Lehtonen eteni hakemaan uransa kolmatta Ballmaster-voittoa ja paikkaa Simo Vähä-Korpelan, Lasse Lintilän ja Pasi Uotilan rinnalla. Mika Koivuniemellä voittoja on neljä.

Jostain syystä Lehtonen vaihtoi palloa finaalisarjan alkuun ja huima meno hiipui. Missi neljänteen ja iso reikä viidenteen ruutuun käytännössä lopettivat Kimmon haaveet. Jane Sin Li teki sarjan alkupuolella triplan ja johti viidennessä ruudussa jo yli 50 pistettä. Kun hän sitten paikon jälkeen veti loppusarjan umpeen kaatoja, olivat komeat lukemat 277 valmiit. Kimmon vire oli kadonnut ja hän jäi vastustajastaan yli sata pistettä. Näin Brunswick Ballmaster Open sai voittajaksi toisen aasialaisnaisen peräkkäin.”

” 48. Ballmaster Open oli onnistunut turnaus. Paikalla oli todella edustava otos maailman keilaajien parhaimmistoa ja koko Suomen kerma. Oman mausteensa tuovat tavalliset keilaajat, jotka tulevat nauttimaan Talin mahtavasta tunnelmasta ja katsomaan ja kokemaan maailman huippujen läsnäolo. Vaikka ei itse pärjäisikään, onhan se mukavaa sanoa, että minä olen sentään keilannut samalla rataparilla Walter Ray Williams Jr.:n kanssa.”

Keilaaja 1/2018

Please publish modules in offcanvas position.