Brunswick Ballmaster Open - 2017


Järjestyksessään 47. peräkkäinen Ballmaster Open
6.-15.1.2017, Tali, Helsinki, 397 osallistujaa, 20 maasta, 808 suoritusta

 

2017 Daphnee Tan

 Voittaja: Daphne Tan


Singapore
Oli voittaessaan: 26-vuotias
Ammatti: Keilaaja
Oikeakätinen

Muuta: Daphne Tan valittiin Singaporen naisten maajoukkueryhmään vuonna 2007, jolloin hän oli 17-vuotias. Loppuottelussa kohdanneet Jazreel ja Daphne Tan eivät ole sisaruksia, eivät ole edes sukua toisilleen. Daphnen sisar Cherie istui seuraamassa loppuottelun katsomossa.

Puolivälierä
Carsten Hansen - Sanna Pasanen 211 - 225

Välierä
Jazreel Tan - Sanna Pasanen 222 - 214

Loppuottelu
Daphne Tan - Jazreel Tan 232 - 225

Poimittua:
"Naisenergiaa
Puolivälierässä Sanna pudotti viimeisenä miehenä kisassa rimpuilleen Carsten Hansenin kotimatkalle. Peli kääntyi Sannalle jo sarjan alkupuolella, kun hän teki triplan ja Carsten klippasi 3-6-10 kuviosta kolmosen pois. Sannan voittonumerot kirjattiin pistein 225-211.
Välierässä onnetar pyllisti Sannalle. Nelosruudun reiän jälkeen hän tuli peliin mukaan kolmella kaadolla ja nousi kahden pisteen johtoon. Siitä Jazreel kuivatti vielä pisteen pois. Sanna lopetti sarjansa ensin. Yleisö huokaisi syvään, kun Sannalle jäi ysiruudussa kymppikeila heilumaan radan päähän, mutta ei kaatunut. Kymppiin hän kaadon teki, mutta ei toista ja ovi oli auki Jazreelle. Ja onnettaren kasvothan olivat jo valmiiksi hänen suuntaansa. Kymppiruudun ensimmäisellä heitolla hänelle oli jäämässä pystyyn 2-4-5 ryhmä. Siitä vierivä keila poimi nelosen pois ja se edelleen kakkosen ja lopulta myös se viitonen sieltä kaatui. Toisen kaadon Jazreel otti hyvällä heitolla ja peli oli selvä, Sanna taipui tuloksin 214-222.
Singaporelaisten keskinäisessä loppuottelussa Daphne oli vielä kahdeksannessa ruudussa kolmen pisteen häviöllä, mutta muurasi siitä loppuun neljä kaatoa ja kuittasi voittoshekin itselleen tuloksin 232-225.”
” – Kolme vuotta sitten keilailusta tuli minulle ammatti, kun Spex apuraha käynnistyi. Spex-stipendi on periaatteessa hallituksen aloittama ohjelma tuen takaamiseksi urheilijoille, jotta voimme tavoitella urheilusta elämänuraa, Daphne valottaa. Spex-ryhmälle kuuluu lajiharjoittelua kolme tuntia viitenä ja salitreeniä kolmena päivänä viikossa. Työviikon pituus on siis parinkymmenen tunnin luokkaa.
Singaporen hallituksen palkkaa nauttivat keilaajat harjoittelevat 38-rataisessa Bowling @ Rifle Range -hallissa, jossa sijaitsee myös Singaporen Keilailuliiton toimisto.”

Keilaaja 1/2017