Brunswick Ballmaster Open - 2008


Järjestyksessään 38. peräkkäinen Ballmaster Open
5.-15.1.2008, Tali, Helsinki, 397 osallistujaa, 20 maasta, 808 suoritusta

2008 jouni helminen

 

Voittaja: Jouni Helminen

Seura: BAY Lahti, Suomi
Oli voittaessaan 36-vuotias
Ammatti: Keilailualan yrittäjä
Oikeakätinen


Jouni Helmisen lisäksi voittajaksi Talissa keilasi Tim Mack, joka vei 300 sarjasta palkintona olleen moottoripyörän uusintaheitoilla.

 
Loppuottelu osa 1/2

Loppuottelu osa 2/2

 

Välierät:
Jouni Helminen – Petteri Salonen 247 – 236
Tim Mack – Paul Moor 179 – 172

Loppuottelu: 
Jouni Helminen – Tim Mack 223 – 189

Poimittua:
"Viileä voittaja Jouni Helminen"
"Keilailun ystävät saivat makeaa mahan täydeltä heti vuoden alussa, kun 38. Brunswick Ballmaster Open huipentui tuplajuhliin tv-kameroiden ja runsaan yleisön edessä. Näytelmän ensimmäisen osan esittivät Jouni Helminen ja Tim Mack turnauksen loppuottelussa. Toisessa jaksossa jännityksen kohde oli liki 18.000 euron arvoinen moottoripyörä ja sitä jahtaamassa Matias Kallio ja toisen kerran parrasvaloissa Tim Mack. Ensimmäisen pääosan nappasi Helminen kukistamalla Mackin loppuottelussa 223-189. Yhden heiton uusinta Suzukin kohtalosta ratkesi toisella yrittämällä, jossa Mack teki kaadon ja Kallio jätti nelosen pystyyn."
"Tasokkaampaa oli kotimainen laatu loppuottelussakin, kun Jouni Helminen otti jäätävällä tyyneydellä 223-189 voiton Tim Mackista. Peli ratkesi käytännössä jo ennen viimeistä ruutua, jossa Helmisen piti enää pitää pallo radalla. - Vihdoinkin! - Yksitoista vuotta sitten olin toinen. Kahdeksan joukossa olen ollut muutaman kerran, viimeksi viime vuonna, Jouni huokaili tunteikkaasti pitkään tavoitellun voiton saavutettuaan. - Tämä on kisa jonka olen aina halunnut voittaa, hän jatkoi."
"Tämän vuoden turnaus ei päättynyt finaaliin. Viimeinen ripaus hienolle viikolle oli Matias ”Simo” Kallion ja Tim Mackin välinen yhden heiton uusinta moottoripyörän omistajuudesta. 21-vuotias Kallio oli nimensä veroinen, sillä helpolla ei Mack pyörää napannut. … Toiseen heittoon hän lähti ensin ja jatkoi kaadolla. Matiaksen pallo näytti lähtevän hyvälle linjalle, mutta hieman vahvaksi osuma nousi ja pystyyn jäi neloskeila. Tim Mack pomppasi tuolista ja hyppäsi moottoripyörän satulaan. Jenkki esitti yleisölle koko tuuletusarsenaalinsa kun jännitys laukesi."Keilaaja 1/2008