Brunswick Ballmaster Open - 2007


Järjestyksessään 37. peräkkäinen Ballmaster Open
6.-14.1.2007, Tali, Helsinki, 363 osallistujaa, 20 maasta, 738 suoritusta

2007 kimmo lehtonen

 

Voittaja: Kimmo Lehtonen

Seura: Tornados Helsinki, Suomi
Oli voittaessaan 37-vuotias
Ammatti: Yksityisyrittäjä
Vasenkätinen

Kimmo Lehtonen keilasi toisen kerran voittoon, turkulainen Toni Laine voitti 300 sarjasta palkintona olleen auton.

  

Loppuottelu osa 1/3

Loppuottelu osa 2/3

Loppuottelu osa 3/3

 
Välierät: 
Ari Halme – Martin Larsen 164 – 203
Kimmo Lehtonen – Petri Mannonen 225 – 200

Loppuottelu:
Kimmo Lehtonen – Martin Larsen 225 – 209

Poimittua:
"Kimmo Lehtonen show Talissa"
"Kimmo Lehtonen näytteli tämän vuoden Brunswick Ballmaster Openissa kaksi isoa roolia. Organisaattorina hän johti käytännön järjestelyistä vastannutta ryhmää, pelaajana hän isännöi radoilla aina voittoon saakka. Kaksoisroolin esittäminen onnistui häneltä ilman ristiriitaa. Finaaliin sisältyi paljon tunnetta, samoin Kimmon voitonhetkiin. Sen jälkeen miehen mielen täytti tyhjyys ja hän istahti vauhtiradan päähän."
"Loppuottelu alkoi Larsenin painostuksella hänen aloittaessaan tuplalla Lehtosen kaato-paikkoa vastaan. Kimmo tasoitti pelin 4-5 ruutujen tuplalla. Peli jatkui yhden pisteen erolla, kun kumpikaan ei onnistunut tuplaa tekemään. Lehtonen teki ysiin kaadon, kymppiin toisen ja sitten kolmannen, varsinaisia tahtokaatoja kaikki. Ylimääräisellä heitolla Kimmo tarvitsi kaksi keilaa voiton varmistamiseen ja roiskaisu suurella äänellä avustettuna vei seitsemän. Larsen jätti merkityksettömässä ruudussaan tuplan tekemättä ja näin eroksi tuli 16 pistettä, 225-209."
"Turnauksessa oli myös mielenkiintoinen sivukisa, jossa 300-sarjan tekijälle oli luvassa Ford Fiesta auto. Kisaan tuli liki 500 suoritusta. Täysosumaa saatiin odottaa pitkään. Lauantaina Olun Mikko Keränen pääsi yrittämään kiinnitystä autoon, mutta viimeinen heitto meni pakan keskelle ja tulosta syntyi ”vain” 298. Seuraavassa erässä Turun Toni Laine vei kaatojononsa loppuun saakka. Ei hänenkään viimeinen heittonsa hyvä ollut, mutta myös ylipuolen kaadot lasketaan, kunhan kaikki keilat vain lähtevät." Keilaaja 1/2007