Brunswick Ballmaster Open - 2001


Järjestyksessään 31. peräkkäinen Ballmaster Open 
12.-14.1.2001, Tali, Helsinki, 313 osallistujaa

2001 piritta kantola

 

Voittaja: Piritta Kantola

Seura: Giants Pori, Suomi
Oli voittaessaan 22-vuotias
Ammatti: Opiskelija
Oikeakätinen

Ballmaster Open historia sai toisen naisvoittajansa, Piritta Kantolan. Leena Pulliainen voitti seitsemän vuotta aikaisemmin.

Sijoitus 2. ennen pudotuspelejä


Kantolan tulokset (sisältävät 8 pistettä tasoitusta per sarja):
8 sarjaa 1624 
6 sarjaa  1252
round robin (12) 2781
bonus 240
yhteensä 6105, keskiarvo 217,6


Pudotuspelit:
Jouko Kuossari – Toni Laine 201 – 226
Jari Palmas – Toni Laine 236 – 193
Piritta Kantola – Jari Palmas 241 – 217
Tomas Leandersson – Piritta Kantola 181 – 208

Poimittua:
"Mitä minä nyt tämän menin voittamaan?"
"Kaikkien aikojen kansainvälisin turnaus huipentui loppuotteluun, joka asetelmaltaan ja tapahtumiltaan oli yksi parhaimmista. Vastakkain saatiin Ruotsin pitkän huiskea Tomas Leandersson, joka tällä hetkellä on joko maailman paras tai toiseksi paras amatöörikeilaaja – riippuen siitä keneltä kysytään, sekä piskuinen suomalaistyttö Piritta Kantola, jonka suurimmat uroteot keilaradoilla ovat vielä tekemättä. Asiantuntijat eivät varmasti olisi kovin montaa ropoa Piritan voiton puolesta likoon laittaneet. Piritta itse lähti otteluun ennakkoluulottomasti tietäen, että kaikki ovat voitettavissa. Niin myös Leandersson. Melkoisen vaikutuksen Piritta kovapäisyydellään sitten myös teki. Hän jäi ensin pahasti alakynteen, mutta iski heti Tomaksen tehtyä virheen ja korjasi voittopotin sarjoin 208-181."
"Ero 6-ruudussa oli tasoitukset huomioiden 4 pistettä Tomaksen eduksi. Ratkaisun maku tirahti suuhun 7-ruudussa, kun Tomas teki tyhjän 4-9 –reiästä ja Piritta niittasi tuplan. Ja lopullisesti hän sulki oven ruotsalaiselta jatkaen vielä yhdellä kaadolla ja paikko-kaadolla kymppiruutuun. Loppunumeroin 208-181 Piritta Kantola hullaannutti Talin kautta aikana ehkä hienoimman yleisön."
"Kun Piritta Kantola ajeli Turusta Helsinkiin valmentaja-avomiehensä Juha Majan kanssa, kaipaili maja jo pikkuhiljaa suurempia näyttöjä ja tuloksia tehdystä työstä. - Jotain vähän isompiakin voittoja pitäisi pikkuhiljaa ruveta saamaan. Myös henkilökohtaisissa kilpailuissa, Maja kertoi puntaroineensa. Valmennettava otti mietiskelyn vakavasti ja kotiinpäin kaksikko matkasi Ballmaster Openin voittoshekki taskussa. Ikään kuin Piritta olisi tuumannut, että ”siin on sulle”." Keilaaja 1/2001