International Ballmaster Tournament - 1990


Järjestyksessään 20. peräkkäinen International Ballmaster Tournament 
1.-7.1.1990, Tali, Helsinki, 930 osallistujaa

1990 jouko kuossari

 

Voittaja: Jouko Kuossari

Seura: Grankulla Bowlare Helsinki, Suomi
Oli voittaessaan: 40-vuotias
Oikeakätinen

Muuta: Turnauksen finaali keilattiin ensimmäisen kerran ”paras viidestä sarjasta” –pelein, joihin pääsi karsinnan 64 parasta.

Kuossarin tulokset:
9 sarjaa 1865  
26 sarjaa 5472
Keskiarvo: 210,5Välierät:
Tomas Leandersson - Paavo Grönmark  193 - 148
Jouko Kuossari - Tapani Peltola  192 - 172

Loppuottelu:
Jouko Kuossari - Tomas Leandersson  208 - 191

 

Poimittua:

"Tänä vuonna katsojille tarjottiin, jos mahdollista, aikaisempia vuosia jännittävämpi ja mielenkiintoisempi finaali kilpailun uuden finaalisysteemin ansiosta. Kuten usein ennenkin keilattiin miesten finaali Ruotsin ja Suomen välisenä maaotteluna. Syyskaudella menestyneimmäksi suomalaiskeilaajaksi ponnahtanut Jouko Kuossari oli tiukilla Ruotsin nuoren taiturin, Tomas Leanderssonin kanssa, mutta piti huippu-urheilijalle sopivalla tyylillä hermonsa hallinnassa loppuun saakka. Ykköspalkinto meni Jokelle pistein 208-191."
"Finaalisarjan alku näytti suomalaisittain pahalta, ykköspalkinto oli kallistumassa lahden taakse. Hienoisessa tappioasemassa viidennessä ruudussa ollut Kuossari hallitsi hermopaineet paremmin. Mies kokosi itsensä jokaiseen heittoon, rutisti triplalla ohi ruotsalaisnuorukaisen ja kuittasi 32.000 markkaa loppulukemin 208-191."
"Jokke rupesi harrastamaan keilailua vasta 30-vuotiaana, siirryttyään töihin Helsingin Urheilutaloon. Urheilukokemuksia hänellä on lähinnä painista, jossa edusti Suomea 1970-luvulla. - Keilailu ja paini eroavat toisistaan melkoisesti. Pidän keilailua henkisesti paljon rankempana. Paineet kasvavat pelin edistyessä. Painissa paineet katoavat heti, kun kaveri tulee kiinni, Kuossari sanoi."
"Suviranta palkittiin." "Maailman keilailutoimittajat myöntävät vuosittain palkinnon ”erinomaisista keilailuansioista”. Tänä vuonna tuon palkinnon sai vastaanottaa Timo Suviranta. Palkinnon arvosta kertoo se, että aikaisemmin sen on saanut vain kaksi suomalaista, Kauko Ahlström ja Yrjö Sarahete. Vuodesta 1977 alkaen myönnetty palkinto on tullut Eurooppaan 6 kertaa… - Arvostan tätä huomionosoitusta hyvin paljon, sillä se osoittaa, että aivan kokonaan lajin eteen tekemäni työ, ei ole mennyt pieleen, mainitsi Suviranta." - Keilaaja 1/1990

 

 

Please publish modules in offcanvas position.