International Ballmaster Tournament - 1976

Järjestyksessään 6. peräkkäinen International Ballmaster Tournament
3.-4.1.1976, Tali, Helsinki

1976 olli kuusela


Voittaja: Olli Kuusela

Seura: Kehrä Helsinki, Suomi
Ammatti: Keilahallinjohtaja
Oikeakätinen

Sijoitus 3. ennen pudotuspelejä
Pudotuspelit:
Göran Bergendorf – Paavo Grönmark  236 – 181
Olli Kuusela – Göran Bergendorf  225 – 191
Karri Salervo – Olli Kuusela  179 – 189
Kenneth Andersson – Olli Kuusela  189 – 236

 

Poimittua:
"Päivän sankariksi kohonnut Olli Kuusela onnistui voittamaan vain viisi otteluaan, mutta hänen peliotteensa tuntui terävöityvän oivallisesti loppusarjoissa, joissa hän hävisi Bergendorffille 201-206, mutta siitä sisuuntuneena kukisti Anderssonin 224-221."
"Aikuisten taistelussa oli 15-vuotias Mikko Kaartinen pelaillut kohtalaisen mukavasti, mutta monet keskinkertaiset sarjat pudottivat voittoluvun viiteen ja hän sai tyytyä katselemaan finaalia kannoillaan kaksi voimamiestä Pauli Jussila ja Niilo Alatalo. MM-Caterer pudotettiin reilusti yhdeksänneksi."
"Hyvä heilurin käyttö takasi tasaisen varmuuden, jonka vuoksi finaalisarjaan vaadittiin Ollin tapainen taistelija, ennen kuin ruotsalaispojalle löytyi lopullinen kompastuskivi. (Kuusela oli jo voittanut molemmat poikien keskinäiset sarjat aikaisemmin, mikä merkitsi myös jotakin finaalisarjan aikana)."
"Paavo Grönmark on pelurina siinä vaiheessa, että hän vielä tämän kerran tyylitteli itsensä ulos, mutta seuraavalla kerralla on – toivottavasti – jännittyneen käsivarren peli kaukainen muisto, ja auta armias silloin vastapelureita. Mikko Kaartisen peli on parhaimmillaan erittäin nautittavaa. Pelikokemuksen ja vuosirenkaat huomioon ottaen ei sovi ihmetellä, että turnauksen puitteissa livahtaa joukkoon vaatimattomampaakin, vaikka toisaalta Mikko paikkaili joissakin loppusarjoissa vallan ihmeellisellä varmuudella portteja. Mikon esitys oli joka tapauksessa loistava näyttö suomalaisten juniori-ikäisten keilaajien osaamisesta." - Keilaaja 1/1976