International Ballmaster Tournament - 1977


Järjestyksessään 7. International Ballmaster Tournament
6.-9.1.1977, Tali Helsinki, yli 700 osallistujaa. Karsinta oli muutettu 3+3+3 sarjan pituiseksi

1977 leo hilokoski

 

Voittaja: Leo Hilokoski

Seura: Ballmasters Helsinki, Suomi
Ammatti: Edustaja
Oli voittaessaan 35-vuotias
Vasenkätinen

Muuta: Pelasi useita kertoja Suomen maajoukkueessa saavuttaen mm. MM-joukkuekultaa vuonna 1975. Toimi pitkään golfopettajana Kuusankoskella.


Sijoitus 1. ennen pudotuspelejä

Hilokosken tulokset:
9 sarjaa 1912 
6 sarjaa 1281
round robin (12) 2600
bonus 210
yhteensä 6003, keskiarvo 214,6
 

Pudotuspelit:
Jukka Kuukasjärvi – Ulf Lönngren  205 – 203
Ove Jonasson – Jukka Kuukasjärvi  195 – 187
Reijo Rasijärvi – Ove Jonasson  148 – 235
Leo Hilokoski – Ove Jonasson  258 – 224

 

Poimittua:
"...Ballmaster Tournament, jonka osanotto näyttää olevan paisumassa sellaisiin lukemiin, että järjestäjien on kai vähitellen ryhdyttävä suunnittelemaan kokonaan uudenlaisia asetelmia kaikkien halukkaiden vastaanottamiseksi. Tämä kaikki on sittenkin tapahtumassa kotimaisin voimin ja ainakin pohjoismaalaisin, koska keskieurooppalainen keilaaja ei toistaiseksi näytä olevan yhtä innokas irtoamaan kotikonnuiltaan pitkille kilpailumatkoille, ellei taustalla ole riittävän avokätisiä kustantajia."
"Seitsemännen Ballmaster Tournamentin ehdoton isäntä oli loppujen lopuksi Leo Hilokoski, joka eteni tasaisen varmasti lopullista voittoa kohti. Hänen peliesityksensä muodostui poikkeuksellisen vakuuttavaksi ja kielii paitsi tietenkin lahjoista myös erittäin vahvasta harjoittelupanoksesta."
"Kisojen loppupeliin selviytynyt viisikko Hilokoski, Jonasson, Rasijärvi, Kuukasjärvi, Lönngren on kokemuksiltaan varsin mittava joukko, siitä huolimatta, että Ove vielä kisojen aikana oli 18-vuotias. Yllätysnimeksi voitaneen katsoa Jukka Kuukasjärvi, joka ei ehkä olisi ollut monenkaan veikkaajan listalla, jos äänestys olisi pidetty siinä vaiheessa, kun 72 keilaajaa oli aloittamassa taistelua ´aurinkopaikoista´. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ´tilanteessa´ eivät ratkaise jossittelut, vaan ´pelimiehen´ ote, ja sellainen Jukalla oli Ballmaster Tournamentissa tällä kerralla, niin kuin monet nimimiehet saivat kokea." - Keilaaja 1/1977